De Oscar Moenstrofee

ADO Den Haag - NAC Breda 0-2

Op het allerlaatste moment, vlak voor het sluiten van de transferperiode, maakte Pascal Bosschaart de overstap van Feyenoord naar ADO Den Haag. Gisteravond speelde hij zijn eerste wedstrijd voor de Hagenaars. En wat een debuut werd het! Bij zijn eerste balcontact, de wedstrijd was nog geen halve minuut bezig, liet hij zich de bal ontfutselen en drie tellen later stond ADO op achterstand. En in de tweede helft speelde hij nogal onhandig terug op de keeper, waarbij hij zijn collega Saavedra zodanig in de problemen bracht dat deze een penalty veroorzaakte. Saavedra met rood naar de kant en NAC op 2-0.

Een lekker debuut van Pascal. Hij was ooit met hoge verwachtingen overgestapt van Utrecht naar Feyenoord. Daar kwam hij nooit echt goed uit de verf en hij zal ongetwijfeld blij zijn geweest dat hij nu bij ADO een frisse nieuwe start kon maken. En ADO zal gedacht hebben dat het zich met de komst van Bosschaart zou hebben versterkt. Dat liep dus even iets anders.

De Regenjas introduceert met ingang van heden een wekelijkse toekenning van de prijs voor de mooiste blooper in de Eredivisie, genaamd de Oscar Moenstrofee.

Er moeten nog zeven wedstrijden gespeeld worden in deze speelronde, maar De Regenjas denkt dat de trofee van de week nu al kon worden toegekend.