Waar is David Bowie?

Het is inmiddels officieel: David Bowie heeft zichzelf overtroffen in langdurig geen-nieuw-album-uitbrengen. Wel eerder in zijn carrière was er een wat langere periode tussen twee albums, maar nog nooit eerder liet hij zijn vele fans zo lang wachten op nieuw werk.

Op 8 september 2003 verscheen zijn meest recente album, Reality. Dat is dus nu al 991 dagen geleden. Eerdere langere gaps waren er tussen "Scary Monsters" (1980) en "Let's Dance" (1983), en tussen "...Hours" (1999) en "Heathen" (2002).

Daar komt dan nog bij dat hij in die eerdere tussenpozes volop met andere zaken bezig was. In 1981 stond hij in het theater op de planken als The Elephant Man, in 1982 nam hij met Queen Under Pressure op, hij maakte de titelsong voor de film Cat People, hij deed "Bertold Brecht's Baal" voor de BBC, kortom de fans kwamen niets te kort. In ook tussen 1999 en 2002 zat hij allesbehalve stil. Feitelijk nam hij een heel album op ("Toy") dat vanwege nog altijd onopgehelderde redenen niet als album is uitgebracht (zou dat er ooit nog van komen?).

En nu dus al bijna 1000 dagen niets. Bijna niets. Ja, voor de soundtrack van de film Shrek 2 kwam er een nieuwe versie van het aloude Changes, samen met Butterfly Boucher. En in het najaar van 2005 deed-ie drie nummertjes live mee met een optreden van The Arcade Fire. En dan was er nog Kashmir, die leuke Deense band, met wie hij een lied zong op hun meest recente album. En dat was het dan.

Op Bowie's website BowieNet is het stiller dan ooit. What's Really Happening?

Reacties

Populaire posts van deze blog

5th Dimension Television

kersen keren

De mate van rampzaligheid