Energieprater

's Middags om een uur of vijf gaat de deurbel. Via de intercom vraag ik wie daar is. "Het energiebedrijf. We zijn de energiemeters in deze buurt aan het vervangen." Ik merk op dat dat op een vreemd tijdstip is. "Ja, dat vinden wij ook," is de laconieke reactie. Even later staat er een jongeman voor de deur. Hij herhaalt zijn eerder gemaakte en duidelijk goed ingestudeerde introductiezin "Ik ben van het energiebedrijf en we zijn bezig om overal in de buurt de energiemeters te vervangen." Ik zie dat er een id-kaart aan de onderkant van zijn jasje bungelt. Oranje, waarop ik de naam van Oxxio meen te lezen. "Kun je je legitimeren?" vraag ik. Hij duwt me de badge onder mijn neus. En inderdaad, hij is van Oxxio.

OxxioWij zijn geen klant van Oxxio, ik wil geen klant worden van Oxxio en wil dus helemaal niet dat er aan mijn energiemeter wordt geklungeld. Ik maak de jongeman dat duidelijk en stuur hem weer weg. Wanneer hij weg is merk ik dat ik boos ben. Kennelijk is hier iets gebeurd dat op de een of andere manier niet klopt. Maar wat?

Ik vind dit een zeer opdringerige manier van werken van Oxxio. En ook nog stiekem. Je voordoen als iemand van Nuon -want dat is ons energiebedrijf-, laten doorschemeren dat je de een of andere technische ingreep moet uitvoeren, en waarschijnlijk iemand op die manier zonder dat hij of zij het merkt laten overstappen van energieleverancier. Schande.

Diezelfde jongeman bleek later ook bij de buurvrouw geweest te zijn. Zij had hem ook weggestuurd. Maar ook zij verbaasde zich over deze vreemde manier van doen van Oxxio. De floeperds.

Reacties

Felix zei…
Ook nog even een mailtje sturen aan Radar, Opgelicht, Consumentenbond, Opsporing Verzocht en Oxxio...
Anoniem zei…
Mijn moeder had dit ook. Ze kreeg een raar telefoontje; Zogenaamd van Essent (Toenmalige leverancier, ze heeft nu E-on). Later bleek dat Essent nooit gebeld had, en dat het nummer van Oxxio was! Schande!
Anoniem zei…
Mijn moeder had dit ook, zij had ze per ongeluk ook binnen gelaten ! stiekemerds!

Populaire posts van deze blog

Everything is Broken

Milk Supply Chain Management

De Top-100 albums volgens de lezers OOR