De ontknoping

Vitesse-PSV, Ajax-Heracles

Zondag aanstaande de slotronde van de voetbalcompetitie. En alle beslissingen moeten nog vallen. Wie wordt kampioen? Wie spelen de playoffs voor een plaats in de voorronde van de Champions League? Wie degradeert? En wie spelen promotie/degradatienacompetitie?

Dat gaat een leuke, spannende en wellicht memorabele zondagmiddag worden.

Het meest interessant is natuurlijk de strijd om het kampioenschap. PSV heeft het helemaal in eigen hand. Als ze in Arnhem maar niet verliezen van Vitesse. Dat is eenvoudig en snel opgeschreven, maar in de praktijk zal dat niet zo eenvoudig zijn. Ik denk dat Aadje Afkoopsom zijn mannen op scherp heeft staan. En die mannen kunnen wel voetballen. Vorig jaar was ook Vitesse de tegenstander van PSV op de slotdag. Toen werd het 5-1 voor PSV, maar dat was in Eindhoven, en stond er voor Vitesse niets meer op het spel. Nu wel (Vitesse moet winnen om een kans te houden op Europees voetbal volgend seizoen). En Vitesse uit of thuis, dat is een heel verschil. PSV staat een hete middag in het Gelredome te wachten. Kunnen ze met de druk van het kampioen móeten worden omgaan?

Ajax speelt thuis tegen Heracles. Lijkt een makkie, en dat is het denk ik ook. Zoals Ajax afgelopen woensdag al liet zien in de moeilijke uitwedstrijd tegen Groningen zijn de spelers allemaal goed bij de les. Ajax zal zondag wel winnen.

Franz' prognose: Ajax wordt kampioen, een Eindhovense mentale ravage veroorzakend.

Zondagmiddag 16:20 weten we het.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Everything is Broken

Milk Supply Chain Management

De Top-100 albums volgens de lezers OOR