Umoja - Een manier om thuis te komen

BLØF de wereld rond

Gisteravond genoten van het eerste deel van de film Een manier om thuis te komen. De film gaat over het succesvolle Umoja-project van Bløf. Tussen oktober 2003 en november 2005 reisden de mannen de wereld rond, om op diverse plaatsen muziek te maken met lokale muzikanten. In Kenia, Butan, Australië, New York, Cuba, Ierland, Argentinië. De film wisselt fly-on-the-wall-beelden op de diverse lokaties af met gedeeltes van optredens in het Rotterdamse Luxor. En tussendoor geven de jongens één voor één een achteraf-toelichting op hoe het allemaal ging.

De wereldmuziekbenadering van Bløf tijdens dit project was bijzonder. We zien geen Nederlandse rockband die exotische muziek maakt, nee, het is andersom: we horen en zien westerse popmuziek die gespeeld wordt met en door muzikanten uit een totaal andere muziektraditie. En die combinatie maakt dit project zéér de moeite waard. En ook succesvol - kijk alleen al maar naar de verkoopcijfers van de 2006-cd Umoja.

Ik heb Umoja op mijn pseudo-iPod-nano staan, en luister hem zeer vaak af. Dat album staat al wekenlang op nummer één van mijn personal playlist. Sterke songs, bijzondere arrangementen.

BLØF - Umoja

Tracklist Umoja:
Binnenstebuiten (Yele) - Mens - Aanzoek zonder ringen - Hemingway - Wennen aan september - Geen tango - Laag bij de grond - Herinnering aan later - Vreemde wegen - Donker hart - Een manier om thuis te komen - De hemel is de aarde - Eén en alleen

Werd op tv uitgezonden door de NPS. Volgende week zaterdag deel 2.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Everything is Broken

Milk Supply Chain Management

De Top-100 albums volgens de lezers OOR