Euro 2008

Euro 2008Alle teams hebben hun eerste wedstrijd gespeeld; vanaf morgen gaan we de tweede serie groepspotjes spelen. Tijd voor een eerste korte evaluatie. Wat valt op?

  • Van de acht wedstrijden tot nu toe was er één die eruit sprong: Nederland-Italië. Dat was een wedstrijd voor de eeuwigheid, een pot die we nooit zullen vergeten. De andere zeven waren van de categorie dertien in een dozijn.
  • Nog geen enkele rode kaart. Relatief weinig gele kaarten. Weinig overtredingen - fair spel. Ik ga ervan uit dat tegen de tijd dat de beslissingen gaan vallen er met iets meer pit gestreden wordt.
  • Pas één gelijkspel. Ik had verwacht dat de onderlinge krachtsverschillen kleiner zouden zijn.
  • Kleine stadions, met héél véél publiek, zowel binnen als buiten in de stad. Ook de mediabelangstelling is enorm - de kwaliteit van het gebodene blijft vooralsnog (één uitzondering daargelaten) achter bij die kwantiteit.

En De Alpenzusjes doen lekker mee.

Reacties

Harrie zei…
Wat mij het meest is opgevallen was het spel van Engelaar tegen Italie. In zijn tweede wedstrijd in de basis voetbalde hij met de allure van een Franse controlerende middenvelder die al 3of 4 eindtoernooien en 96 caps achter zijn naam heeft.

Populaire posts van deze blog

5th Dimension Television

kersen keren

De mate van rampzaligheid