Shirtsponsor

"En dan het laatste nieuws: met de directie van Feyenoord heb ik inmiddels overeenstemming bereikt over het feit dat op de shirts van het eerste elftal niet langer Fortis maar ‘schatkist’ vermeld zal staan."

bron: Wouter Bos' BosBlog

De relatie Bos - Fortis - Feyenoord doet nogal wat stof opwaaien. Het consumenten-tv-programma Kassa! van vanavond behandelde kijkersvragen. Eén daarvan kwam van een Ajax-fan: "Sponsor ik nu ook via mijn belastinggeld die club uit Rotterdam?" Een financieel-specialist bleek het te hebben uitgerekend. "Ja, voor ongeveer 50 eurocent per jaar", was het antwoord. Hij keek er erg zuinig bij; hij moest kennelijk ook nog intern in het reine komen met dit voor hem misschien wel misselijkmakende besef.

Wouter Bos doet het natuurlijk geweldig deze dagen. Hij wordt gezien als dé crisismanager en gedraagt zich ook als zodanig. Hij onderhandelt scherp, beslist snel, handelt slagvaardig, communiceert duidelijk. In België zitten enkele betrokkenen er nu een beetje beteuterd bij. En andere Belgen zijn woest: hebben ze zich weer de kaas van het brood laten eten door die Hollanders!

Bos heeft een goede deal gesloten met de volledige overname van Fortis Nederland inclusief ABN Amro en de vroegere AMEV. Twee publieke doelstellingen: de continuiteit van het gehele Nederlandse financiele systeem, en er op termijn nog wat winst mee maken door het dan voor een hogere prijs weer te verkopen. Maar in het geheim streeft Wouter er natuurlijk ook naar om de financiele positie van Feyenoord niet verder te laten verzwakken.

Ik ben trots op onze Minister van Financien.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Everything is Broken

Milk Supply Chain Management

De Top-100 albums volgens de lezers OOR