Schuurpapier

Vanaf het moment dat Dylan liedjes ging schrijven hebben andere artiesten die liedjes gecoverd. In het begin van de jaren zestig zelfs in die mate dat de platenmaatschappij van Dylan (CBS) bij weer eens een nieuwe Dylan-elpee het marketingmotto Nobody sings Dylan like Dylan gebruikte. Dat is ruim veertig jaar geleden. Maar in die tijd is er niet veel veranderd: nog steeds zijn de liedjes van de Minnesota bard populair bij collega-artiesten. Wat te denken van al die verschillende versies van Make you Feel my Love, misschien wel het meest gezongen liedje van de afgelopen tijd.

En nog steeds geldt: Nobody sings Dylan like Dylan. Komt misschien wel omdat zijn stem nou niet bepaald erg aantrekkelijk klinkt. A voice like sand and glue. Als schuurpapier kon zingen, dan zou het ongeveer zo klinken.

Hugh Laurie deed een tijdje terug een erg leuke parodie.

Tijd voor weer eens een lijstje, voor een top 5. Een lijstje van wat ik de beste covers van liedjes van Bob Dylan vind. Liedjes die in de gecoverde uitvoering veel bekender zijn geworden dan het origineel.

  1. All Along the Watchtower – Jimi Hendrix
  2. Make you Feel my Love – Adele
  3. Simple Twist of Fate – Bryan Ferry
  4. This Wheel’s on Fire – Julie Driscoll
  5. Mr. Tambourine Man – The Byrds

Maar er zijn vast nog veel meer kandidaten…

Meer Dylan op Franz' World: klik hier.

Reacties

Baba O'Riley zei…
http://www.bjorner.com/Covers.htm

Daar staan ze allemaal, inclusief de versies van This Wheel's On Fire en Ballad of a Thin Man van de Golden Earring.

Populaire posts van deze blog

Everything is Broken

Milk Supply Chain Management

De Top-100 albums volgens de lezers OOR