I’ve seen the future of mankind

De ontwikkeling van onze samenleving gaat niet vanzelf. Dat realiseren we ons niet altijd, we staan er niet altijd bij stil, maar niets gaat vanzelf, ook maatschappelijke vooruitgang niet. Bij die veranderingen zijn persoonlijke bijdragen van mensen natuurlijk instrumenteel. Waar zou de westerse cultuur zijn zonder het genie van Leonardo da Vinci, zonder de briljante Isaac Newton, zonder de visionaire vastberadenheid van Winston Churchill, zonder de eloquente veelzijdigheid van Alexander Pechtold.
Muziek is natuurlijk een fundamentele component van onze cultuur. Onze gekende muziekcultuurdragers zijn natuurlijk Bach, Verdi en Lennon. Maar tijdens de deelname gisteravond aan de pop bizz quiz in het Hilversumse De Vorstin realiseerde ik me dat aan dat rijtje een nieuwe naam dient te worden toegevoegd, de naam van een muziekgezelschap dat onze gehele maatschappij naar een hoger niveau tilt, dat nieuwe vergezichten ontvouwt aan hen die er oog voor hebben, dat een nieuwe bouwsteen aandraagt aan toekomstige generaties om op voort te bouwen. Ware erflaters van muzikale beschaving. Mag ik u hierbij voorstellen aan de toekomst van de westerse muziek: hier is …… (ta da): Slayer!
“De band trok veel bekijks door tijdens de concertklapper Raining Blood (een favoriet van de fans) echt bloed te laten neerregenen op het podium.”

Reacties

Populaire posts van deze blog

Everything is Broken

Milk Supply Chain Management

De Top-100 albums volgens de lezers OOR