De Amsterdam Arena kleurt rood-blauw

Vanavond speelt HFC Haarlem een voetbalwedstrijd tegen Ajax in de Amsterdam Arena. Voor een plaats bij de laatste acht van het toernooi om de KNVB-beker. De belangstelling vanuit voetbalminnend Haarlem is enorm: voor de aparte Haarlem-vakken zijn inmiddels al zo'n 4.000 kaarten verkocht. De supportersvereniging vertrekt met niet minder dan 8 bussen vanaf het Haarlem-stadion.

Bij thuiswedstrijden van Haarlem zitten gemiddeld ongeveer 1.500 mensen op de tribune.

Ook onder businessclubleden is grote vraag naar deze wedstrijd, met al 600 verkochte kaarten. Zelfs Ajax laat weten, dat er nog nooit zoveel sponsoren zijn ontvangen rondom een thuiswedstrijd en noemt de totale kaartverkoop ‘boven verwachting hoog’. Door de grote belangstelling moest zelfs een grotere sponsorruimte worden ingehuurd. De vorige bekerwedstrijd van Ajax, eveneens in de Arena tegen ADO Den Haag, trok in totaal slechts 7.000 bezoekers.

Voetballend maakt Haarlem natuurlijk niet veel kans. Het niveauverschil tussen de top van de Eredivisie en de middenmoot van de Jupiler-league is gigantisch.

Naschrift 25 jan: het werd dus gewoon 4-0. Ajax had het niet echt moeilijk. Leuke happening voor alle meegereisde Haarlem-supporters, maar ze liggen wel uit het bekertoernooi. Zat er natuurlijk ook wel in.

Reacties

Populaire posts van deze blog

kersen keren

5th Dimension Television

De mate van rampzaligheid