Let the Games go on

Het blijft leuk, spelletjes doen. Zo ook vanavond weer, in Hilversum. Na de kerstavond-partij is het weer hoog tijd voor een volgende ontmoeting. Eerst 's middags een door Maartje perfect voorbereide 2-voor-12-quiz (Mark wint - "Radiozender"), daarna een geïmproviseerde "De Zwakste Schakel" (Franka wint), even pauze voor een heerlijke maaltijd en dan Steden & Ridders.

Het spel ontwikkelt zich razendsnel. Om de een of andere duistere reden komen er belachelijk veel grondstoffen in het spel. El heeft als eerste haar aquaduct, en in dezelfde beurt doet ook Franka dat. In recordtempo behalen vooral de vrouwen hun punten. Het gaat voor Mark en mij eigenlijk een beetje té snel. Met handenvol kaartjes (en er wordt maar geen zeven gegooid!) kunnen ze hun lol niet op. Franka haalt nog wat extra overwinningpunten als Redder van Catan, en wanneer ze dan ook nog Mark de Langste Handelsroute ontfutselt is het pleit beslecht: Franka heeft weer gewonnen.

Daarna nog een snelle 2-voor-12-quiz, dit keer onder de inspirerende leiding van Anne. Mark vindt als eerste het juiste antwoord: "Kokosnoten".

Als de meiden op bed liggen spelen we nog een klaverjasje. Mannen vs Vrouwen. Dit keer gaat het helemaal gelijk op. Bij het ingaan van het laatste spel is de stand zodanig dat de vrouwen nat moeten met 80 roem. En we krijgen ze nat, maar met iets te weinig roem. Ergo: dit keer winnen de vrouwen dus. Onverdiend, maar toch.

Heb ik dus van vier tot één gespeeld, en geen enkele keer gewonnen. ;-(

Reacties

Populaire posts van deze blog

kersen keren

5th Dimension Television

Het wonder van Haarlem