De Oscar Moenstrofee

Regenjas FranzWe spelen weer. Dit weekeinde zagen we de zoveelste topper die geen topper was. En in veel wedstrijden weer ergerniswekkend veel scheidsrechterlijke dwalingen. Tegenvallende prestaties van AZ en Feyenoord. En PSV staat gewoon weer een straatlengte voor.

In de strijd om de Oscar Moenstrofee is het week 17. Nominaties deze week voor VVV-doelman Danny Wintjens, Feyenoord-verdediger Kevin Hofland, Ajax-spits Luis Suárez en scheidsrechter Ruud Bossen.

Danny WintjensDanny Wintjens

Sparta versloeg vanmiddag directe concurrent VVV in de degradatiestrijd met 2-0. De doelman van VVV blunderde bij beide treffers van Sparta. Jerold Promes net vóór en Yuri Rose kort ná rust profiteerden van de fouten van Danny, die daarmee verantwoordelijk was voor weer een slecht resultaat. Bij de eerste goal greep hij volkomen naast de bal, en raakte in plaats van de bal een ploeggenoot pijnlijk op het hoofd. Bij de tweede goal liet hij een ingeschoten bal los, waarna Sparta-spits Rose eenvoudig kon scoren.

Kevin HoflandKevin Hofland

Centrale man in de verdediging bij Feyenoord. verantwoordelijk voor de organisatie achterin en voor de uitschakeling van Huntelaar in de wedstrijd Ajax-Feyenoord vanmiddag. Het was een drama, al direct vanaf het begin. Feyenoord mocht aftrappen en al na twaalf seconden had Huntelaar de bal voor het intikken na een enorme fout van Kevin. En het werd niet beter. Dat het slechts 3-0 werd en geen monsterscore was eigenlijk een wonder. Omdat de rest van Feyenoord zich moeiteloos aanpaste aan het niveau Hofland werd het een vreselijke middag voor Rotterdam-Zuid. Dit was niet de wedstrijd van Kevin.

Luis SuárezLuis Suárez

Ajax walst over Feyenoord heen. De Amsterdammers creëren de ene na de andere kans. En helpen ze bijna allemaal om zeep. Luis Suárez maakt het het bontst. Eerst een vrije kopkans (hoog over), en daarna een vrije schietkans, alleen voor het doel, Timmer op de grond bij de eerste paal. En Luis schiet huizenhoog over! Van wanhoop verstopt hij zich in het net. Hij raakt geen bal meer en wordt in de rust volkomen terecht gewisseld. Luis zit even in een dipje.

Ruud BossenRuud Bossen

Scheidsrechter Ruud Bossen mocht vanmiddag in de Euroborg Groningen-Roda fluiten. Hij haalde zich de woede van het Gronings publiek op de hals door halverwege de eerste helft Groninger Martijn Meerdink met rood naar de kant te sturen. Terwijl Meerdink helemaal niks verkeerd deed! De tv-beelden waren genadeloos voor de scheidsrechter. Misschien dat deze nominatie een troost is voor de man met de fluit en de kaarten.

De stembus is gesloten; klik hier voor de uitslag.