Mislukt Amsterdams seizoen

Twente plaatst zich voor Voorronde Champions League

De laatste wedstrijd van het seizoen draaide voor Ajax uit op een enorme teleurstelling. De finale van de play-offs eindigde zoals hij begon, Ajax-Twente bleef 0-0, waardoor Twente zich plaatst voor de voorronde van de Champions League en Ajax volgend jaar in het toernooi om de UEFA-Cup mag meedoen. Dat vinden ze in Amsterdam geen prijs. Kennelijk verwend door de vele successen van de laatste jaren.

Niet dat het voor Ajax veel verschil zou hebben uitgemaakt. De twee voorgaande seizoenen plaatste Ajax zich wèl voor de voorronde CL, maar werd beide keren de toegang tot het grote toernooi ontzegd, door eerst BK Kopenhagen en later Slavia Praag. Nou waren dat natuurlijk wel Tegenstanders van Formaat, dat moet gezegd.

Seizoen voor Ajax dus faliekant mislukt: geen kampioenschap, geen beker, geen Champions League. Heitinga vertrekt, Davids houdt het voor gezien, voor Huntelaar bestaat warme belangstelling vanuit Spanje. Kommer en kwel.

vrolijke gezichten op de Ajax-bank

We wensen Twente veel succes. Twente heeft geen beschermde status in Europa, dus ze zullen wel een tegenstander als Liverpool, Juventus of Schalke treffen. Zal dus ook wel uitdraaien op UEFA-Cup. Geen goede zaak voor het Nederlandse voetbal. Ajax, bedankt.

Reacties

Freek zei…
Ik had het niet beter kunnen omschrijven.....

Populaire posts van deze blog

5th Dimension Television

kersen keren

De mate van rampzaligheid