Wreed en toch leuk

Manchester United wint Champions League

Champions League finale. Manchester - Chelsea. Spannende wedstrijd. Goede voetballers, slecht veld, slecht weer, matige scheids. En het liep dus uit op penalty's nemen. Altijd goed, zeker wanneer het Engelsen betreft. Drama en euforie. En wonder boven wonder, Edwin van der Sar wordt de Held van de Avond. De man die de naam had een zeer goede keeper te zijn, behalve bij het tegenhouden van strafschoppen, doet die naam geen eer aan.

En dat nadat-ie in de wedstrijd zelf nauwelijks iets had laten zien van zijn keeperskwaliteiten. Het kan raar lopen, En dat is nou precies de charme van het spelletje.

Edwin van der Sar viert feestJohn Terry mist op matchpointHet beslissende moment in de penaltyserie was natuurlijk de tiende strafschop. Chelsea op matchpoint: John Terry, de aanvoerder, zou 'm even binnen schieten. Maar hij gleed weg met zijn standbeen, waarna de bal op de buitenkant van de paal kwam. Pech voor hem, 'a cruel disappointment'; mooi voor ons.

Penaltyseries zijn een groot plezier om naar te kijken. Dat we straks bij het EK er ook maar veel van mogen krijgen.

Reacties

Freek zei…
Het beste nieuws voor het EK is dat Van der Sar nu eindelijk weet dat hij ook strafschoppenseries kan winnen. Tot nu toe verloor hij namelijk alle strafschoppenseries die van enig belang waren met zowel Ajax als Oranje.
Frans zei…
Één keer eerder won Van der Sar een penaltyreeks, als ik het me goed herinner. 16 juni 2004. Kwartfinale EK. Nederland-Zweden.

Populaire posts van deze blog

kersen keren

5th Dimension Television

Het wonder van Haarlem