Schijnveilig

Alberto Stegeman, bedankt

De onderzoeksjournalist Alberto Stegeman heeft een programma gemaakt op het bedrijventerrein van Schiphol-Oost. Stiekem, de terreinbeveiliging omzeild. Alles voor een spraakmakend tv-programma gisteravond op SBS6. Hij gebruikte een nagemaakte KLM-pas om binnen te komen. De KLM-pas beschikt volgens hem niet over unieke kenmerken. Hij kopieerde de pas en zette daar met behulp van een computer zijn eigen pasfoto op. De schijnheil.

Hij had het al van tevoren aangekondigd. En ik heb lekker niet gekeken - op hetzelfde moment zond de BBC een werkelijk hilarische aflevering van Top Gear uit. Van deze meneer Stegeman hebben we meer last dan nut. Van zijn vorige Schiphol-"onthulling" in februari zullen we nog jarenlang de consequenties merken: alle veiligheidsprocedures op Schiphol-centrum zijn driedubbel aangescherpt en je wordt dagelijks meerdere malen op van alles gecontroleerd. Hoeveel tijd van hoeveel medewerkers daarmee verloren gaat is onmogelijk te becijferen, maar dat dat heel veel is staat als een paal boven water. En nu dit weer.

Hij heeft een pas nagemaakt. Nou en? Dat zal er wel op uitdraaien dat tienduizenden KLM'ers binnenkort een nieuwe pas zullen krijgen. Onder druk van de publiciteit. En wordt vliegen daarmee nog veiliger?

Reacties

Freek zei…
Het vliegen zal er niet merkbaar veiliger op worden, denk ik. Maar wat ik nog weet van de tijd dat ik zelf op Schiphol-Oost werkte op het voormalige Fokker terrein daar, is dat de beveiliging daar niet heel secuur is. Maar goed dat is al jaren geleden. Als het echter nog steeds van dat niveau is, mag er daar best wel wat aan gebeuren. Helaas moet het dan weer met veel poe ha via SBS6

Populaire posts van deze blog

Everything is Broken

Milk Supply Chain Management

De Top-100 albums volgens de lezers OOR