De Oscar Moenstrofee

Regenjas FranzNa alweer de zoveelste vervelende onderbreking vanwege saai interlandvoetbal van het Nederlands elftal zijn we vandaag gelukkig weer gewoon aan het voetballen in de Eredivisie. De twaalfde speelronde. En het was alsof de spelers er weer een beetje in moeten komen, want het ging allemaal een beetje moeizaam.

Ook in de strijd om de Oscar Moenstrofee was het allemaal een beetje tam. Deze week nomineren we voor u: Willem II-doelman Maikel Aerts en Feyenoord-verdediger Kevin Hofland.

Maikel Aerts

Maikel AertsWillem II heeft het zwaar. Ze staan inmiddels onderaan. Trainer Van Wijk moest al het veld ruimen, maar dat heeft allemaal niets geholpen: de Tilburgers blijven verliezen. Gisteren moesten ze op bezoek bij AZ. Andries Jonker, de nieuwe hoofdcoach, besloot dat Maikel Aerts maar in het doel moest. Na Björn Sengier en Kenneth Vermeer (twee van onze oude bekenden!) de derde keeper in de selectie. En Maikel deed wat we hem verwachtten: hij pakte weliswaar een paar mooie ballen, maar hij viel nog veel meer op door twee keer volkomen foutief (niet) in te grijpen. Eerst bij een hoekschop (Ari kon eenvoudig de 1-0 binnenkoppen), en vlak daarna tikte hij een lage voorzet zomaar voor de voeten van Dembélé: 2-0. Willem II heeft veel meer een keepersprobleem dan een trainersprobleem.

Kevin Hofland

Kevin HoflandMet al die ervaren spelers die deze zomer zijn gekomen is Feyenoord in alle linies een stuk sterker geworden. Voorin Makaay, op het middenveld Van Bronckhorst en achterin De Cler en Hofland. Hoewel met Hofland sterker? Regelmatig blijkt Kevin de achilleshiel van de ploeg. Vanmiddag in de Euroborg tegen Groningen verloor Feyenoord met 3-2. En bij de drie goals van Groningen ging Kevin niet vrijuit. Aan de verkeerde kant dekken, appèleren voor buitenspel ook al ben je zelf te laat met stappen, te laat een sliding inzetten. Kevin kan dit niveau niet aan. Met Kevin erbij komt Feyenoord nooit in de buurt van de top.

Klik hier voor de uitslag.

Reacties

Populaire posts van deze blog

5th Dimension Television

kersen keren

De mate van rampzaligheid