De Oscar Moenstrofee

Regenjas FranzDe winterstop zit erop. Gelukkig, we spelen weer. Negentiende speelronde van de Eredivisie.

In de strijd om de Oscar Moenstrofee is het week 15. Nominaties deze week voor Utrecht-doelman Michel Vorm, Graafschap-middenvelder Leon Hese en scheidsrechter Ben Haverkort.

Michel VormMichel Vorm

Plaatsvervanger van onze Oscar Moensheld Franck Grandel bij Utrecht onder de lat. En geheel in stijl begin hij aan de thuiswedstrijd tegen Heerenveen. Al in de eerste minuut trakteerde hij ons op een klassiek grandelletje: hij greep jammerlijk mis bij een scherp ingeschoten vrije trap van Pranjic, 0-1. Koddig. Jammer dat hij verderop in de tweede helft nog een strafschop stopte.

Leon HeseLeon Hese

De grote man van het Graafschap-middenveld was weer terug na een zware hersenschudding. Misschien iets te vroeg. In de zwaar beladen thuiswedstrijd tegen Vitesse had De Graafschap de overhand. Maar door twee individuele fouten van Leon kwam Vitesse op 0-1 en 0-2. Leon werd gewisseld, iets te laat. Uiteindelijk werd het zelfs nog 0-3.

Ben HaverkortBen Haverkort

NEC-Twente, het is de 91e minuut en het staat 2-1. En dan gebeurt het: een NEC-aanvaller gaat over de knie van een Twente-verdediger, binnen de zestien. Ben ziet het gebeuren en besluit om niet te fluiten. "Want ik zag het niet". In de tegenstoot maakt Twente de gelijkmaker. NEC voelde zich bestolen en dat kunnen we begrijpen. Geen goede beslissing van Haverkort.

De stembus is geopend; klik hier.

Demy de ZeeuwNicky HofsGerald Sibon

Twee punten voor Demy de Zeeuw, die een bal uit het doel sloeg in de wedstrijd van zijn ploeg AZ op bezoek bij Ajax.

Één punt voor Nicky Hofs, die twee gele kaarten kreeg in de wedstrijd Feyenoord-PSV.

En ook één punt voor Gerald Sibon, die in de slotfase van de wedstrijd Utrecht-Heerenveen een penalty miste bij de stand 2-2.