Thina Simunye - We are Together

Slindile MoyaSlindile Moya is één van twaalf miljoen aids-wezen in Afrika. Na het verlies van haar ouders werd ze opgevangen in weeshuis Agape in Zuid-Afrika. Hier vond ze samen met zo'n dertig andere kinderen onderdak, zorg en liefde. Begin 2005 verwoestte een grote brand het weeshuis. De kinderen, die al zoveel verloren hebben, raakten opnieuw alles wat ze hadden kwijt. Ze nemen hun intrek in een verbouwde scheepscontainer. Maar deze kinderen van Agape beschikken over een bijzonder talent: wanneer het weeshuis hulp of een donatie ontvangt, uiten ze hun dankbaarheid door te zingen. Wie ooit hun prachtige gezang heeft mogen horen zal dat niet snel vergeten.

Thina SimunyeDe mensen van de hulporganisatie Simunye Project waren zo onder de indruk, dat ze er voor gezorgd hebben dat de kinderen een cd op konden nemen. 'Playhouse Theatre' in Durban stelde eersteklas studiofaciliteiten ter beschikking.

Het resultaat is deze bijzondere cd 'Thina Simunye', wat betekent 'Wij zijn samen'. De cd lag als presentje van een mij onbekende gever in mijn postvakje op kantoor. Waarvoor hartelijk dank!

Link: website van de Stichting Uthando

Reacties

Anoniem zei…
Het is inderdaad waar Franz.
In Afrika is een hele generatie bezig uit te sterven. Van de mannen en vrouwen tussen de 20 en 40 jaar overlijden er steeds meer aan AIDS/HIV.
Twee van mijn nichten proberen elk op hun eigen manier te werken aan het beperken van de schade en zo mogelijk verbeteren van de leefsituatie van de bevolking in Malawi, ten noordoosten van Zuid Afrika.
Een dochter van mijn tante heeft een kleinschalig gezondheidscentrum opgericnt (Het Eva Demaya Centrum).
En een dochter van mijn oudste zus gaat over twee weken naar hetzelfde gebied om met heldere voorlichting aan vrouwen over aids, sexualiteit en condoomgebruik haar steentje bij te dragen (Malawimoon, Knowledge is Power).
Gelukkig bestaan er naast de grote organisaties op gebied van ontwikkelingssamenwerking ook vele kleinschalige initiatieven zoals ook de stichting Uthando. Wel heel mooi, dat zij de internationale taal van muziek en zang gebruiken om hun dankbaarheid te uiten.

Populaire posts van deze blog

kersen keren

5th Dimension Television

Het wonder van Haarlem