De Oscar Moenstrofee

De 30e speeldag in de Eredivisie. Ajax komt weer wat dichter bij PSV. We nomineren voor u: PSV-verdediger Da Costa, scheidsrechter Wiedemeijer en zijn assistent Van de Ven en ADO-speler Ferrie Bodde.

Manuel Da Costa

Manuel Da CostaPSV verzekerde zich in de zomer van 2006 van de diensten van Manuel Da Costa. Trainer Ronald Koeman was opgetogen over deze aanwinst van PSV. 'Een zeer talentvolle verdediger, ik ben erg blij dat we hem hebben kunnen contracteren', zei de coach toen. Dat was toen. Na de wedstrijd tegen NAC gisteravond denkt Ronald daar anders over. In de 62e minuut kwam NAC op voorsprong, na een enorme fout van Manuel. De Portugees liet zich op kinderlijke wijze verrassen door Arne Slot, die vervolgens de rust bewaarde en Gomes verschalkte: 1-0. Het werd uiteindelijk 1-1, kostbaar puntverlies. PSV kan zich opmaken voor een uiterst zenuwachtig slot van de competitie.

Wiedemeijer en Van der Ven

Ronald WiedemeijerZowel Roda JC als FC Groningen scoorde tijdens het eredivisieduel in Kerkrade, maar de bezoekers gingen met een 0-1 zege naar huis. Na een half uur kreeg Roda-verdediger Davy de Fauw de bal uit de kluts voor zijn voeten en hij werkte het leer over de lijn. Enkele spelers belemmerden echter het zicht van de grensrechter. Grensrechter Van der Ven zag dus de goal niet, waardoor arbiter Reinold Wiedemeijer de treffer niet kon goedkeuren. Specsavers. Roda voelde zich terecht bestolen.

Ferrie Bodde

Ferrie BoddeDe zorgen van ADO Den Haag worden met de week groter. De ploeg van Schoenmaker verloor kansloos met 3-1 bij Excelsior, sloot het duel af met negen man en staat met nog vier duels te gaan op zes punten van RKC. Excelsior was oppermachtig. Halverwege de eerste helft kreeg Samir El Moussaoui na vasthouden van een doorgebroken tegenstander al rood. En vlak na rust kreeg opgewonden standje Bodde voor een buitengewoon onbehouwen overtreding zijn tweede gele kaart. Het duel was gespeeld. ADO mag zich gaan opmaken voor de Jupiler-league. Ze hebben dan wel het mooiste stadion van allemaal.