Exit Theo

Michael RasmussenWaar zat Rasmussen in juni? In Mexico, zoals hij zelf beweert? Of in Italië, waar hij op 13 juni is gezien? Wat wist Theo de Rooij hiervan voor de start van de Tour? Vragen die op antwoord wachten. De UCI wil het allemaal weten en laat het tot op de bodem uitzoeken. En de Rabobank wil het ook allemaal weten en stelt een onderzoek in.

Theo de Rooij, de directeur van de Rabobank-wielerploeg, heeft veel schijn tegen zich. We gaan even terug naar de eerste week van juli, de dagen voor de start van de Tour in Londen. Volgens mij is het van tweeën één: óf Theo wist dat Rasmussen zich in Italië voorbereidde, of hij wist het niet.

Theo de RooijIndien Theo dat niet wist, blameert hij zich als manager van een duurbetaalde ploeg. Ik kan het me niet voorstellen dat hij niet weet waar een van zijn belangrijkste renners zich in de belangrijkste periode van het seizoen bevindt. Indien dat toch zo zou blijken te zijn, dan dient hij de consequentie daarvan te nemen en zijn ontslag te nemen. Wegens tekortschietend leiderschap.

Maar wat nu wanneer hij het wel wist. Dan heeft hij dus willens en wetens een renner die de kluit belazert meegenomen naar de Tour. Daarbij heeft hij kennelijk het risico daarvan afgewogen en geaccepteerd. De UCI had immers al een waarschuwing gegeven (wegens te laat inleveren van het verblijfbriefje) en daarmee was de kous af. Dat kan dus écht niet. Consequentie: Theo moet opstappen.

Blijft natuurlijk nog de mogelijkheid dat Rasmussen écht in Mexico was en dat het hele Italië-verhaal een verzinsel is. Wanneer dat zo zou blijken te zijn, dan is er helemaal geen plaats meer voor Theo de Rooij. Dan heeft hij zijn renner en zijn ploeg ten onrechte van de mooiste triomf uit hun loopbaan beroofd. Dan willen we deze man nooit meer zien of horen.

Het ziet er niet best uit voor Theo.

Reacties

Populaire posts van deze blog

kersen keren

5th Dimension Television

Het wonder van Haarlem