Le Tour

De Tour is goed bezig: we zijn twee weken onderweg en het is nog lang niet beslist. Mooie etappes, veel strijd. We genieten met volle teugen. En dat bijna zonder tv-beelden. Ik heb tot nu toe alleen die fantastische etappe naar Tignes op tv gezien. Ik doe het met radio Tour de France, dagelijks op radio 1.

Mart Smeets heeft elke dag op tv zijn praatprogramma De Avondetappe. Een enkele keer kom ik hem tegen bij het zappen. Slaapverwekkend saai om naar deze zelfingenomen kwast te moeten kijken en luisteren. Wel terecht dus om dit programma 's avonds heel laat uit te zenden.

Nee, dan Jacques Chapel. Op de motor bij het peloton, of achter een kopgroep. Doet-ie al jaren. En hij gaat steeds meer op Theo Koomen lijken. Vandaag ziet-ie Boonen in Castres "de twaalfde etappe in de Ronde van Spanje" winnen, in Marseille riep hij dat Sandy Casar had gewonnen, terwijl Cédric Vasseur toch echt eerder over de streep ging. Aan de radio met Jacques achter de microfoon heb je een dubbele handicap. Je kunt immers niet zelf zien wat er gebeurt, je krijgt alleen woordelijke informatie, sowieso onvolledig, en je weet dat die informatie onbetrouwbaar is. Dat maakt het extra spannend.

Kortom: er is niks leuker dan de Tour volgen via de radio. Weg met Mart Smeets!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Everything is Broken

Milk Supply Chain Management

De Top-100 albums volgens de lezers OOR