De Oscar Moenstrofee

Regenjas FranzHet was weer een leuke competitieronde. Leuke wedstrijden, mooie goals, verrassende uitslagen. En ook weer voldoende gênante momenten. Deze keer kiezen we het thema "ronduit zwakjes", waarbinnen we moeiteloos drie zeer duidelijke gevallen aantreffen. We nomineren deze week Excelsior-spits Geert den Ouden, Groningen-verdediger Gibril Sankoh en het muurtje van Sparta.

Geert den Ouden

Geert den OudenHet wordt vaak leuk wanneer aanvallers gaan meeverdedigen. Dat bleek zaterdagavond weer eens tijdens het degradatieduel Excelsior-Heracles. De wedstrijd was nog geen vijf minuten oud toen Excelsiorspits Geert den Ouden zich maar eens met de opbouw dacht te moeten bemoeien. Hij liet zich ver terugzakken op het middenveld, kreeg de bal en zag toen niet zo één-twee-drie waar hij met die bal heen moest. Op het middenveld spelen is toch lastig. Dan maar terug op de keeper, moet hij gedacht hebben. En hij gaf vanaf de middenlijn de bal een enorme trap terug. Maar hij schopte de bal zo onhandig ver naast het eigen doel dat de keeper er onmogelijk bij kon. Corner voor Heracles dus. En uit die corner valt de eerste goal: 0-1. Lekker begin van de wedstrijd.

Gibril Sankoh

Gibril SankohGroningen moest op bezoek bij NEC. Bij Groningen blaken ze van het zelfvertrouwen na de goede resultaten van de laatste weken. En bij NEC draait het dit jaar nog helemaal niet. Vooral scoren is een probleem bij de Nijmegenaren (Worm!). Dus mag de uitslag verrassend heten: 5-1. Natuurlijk speelt daarbij een rol dat Groningen al vanaf de dertigste minuut met tien man speelde, na een rode kaart voor verdediger Švejdik. Maar dat kwam toch vooral door het onthutsend zwakke optreden van centrale man in de verdediging bij Groningen Gibril Sankoh. Bij alle vijf tegengoals betrokken, waarmee hij vrees ik een nieuw record in de Eredivisie heeft gevestigd.

Het muurtje van Sparta

Vrije trappen op twintig, vijfentwintig meter van het doel kunnen gevaarlijk zijn. Zeker wanneer de tegenstander specialisten in huis heeft. Dat moet de verdediging van Sparta toch ook geweten hebben. Gisteren ontving Sparta op het eigen Kasteel landskampioen PSV. En wat er gebeurde heb ik zelden gezien: PSV scoorde tot drie keer toe uit een vrije trap. De ballen vlogen langs, over en door het muurtje alsof het er helemaal niet stond! Een goed muurtje bouwen is een kunst, een kunst die ze bij Sparta klaarblijkelijk niet beheersen. Volgens mij kun je dan beter helemaal geen muurtje neerzetten, zodat de keeper voldoende zicht heeft op de bal en de spelers die hem gaan nemen.

Klik hier voor de uitslag.

Reacties

Populaire posts van deze blog

kersen keren

5th Dimension Television

De mate van rampzaligheid