Bestuurlijk België bakkeleit bij bezette Brusselse bouwkranen

"In Brussel zijn zes bouwkranen bezet door 40 illegalen. Met de actie denken ze een werk- of verblijfsvergunning te kunnen afdwingen. De gemeente Brussel en de federale regering twisten over de vraag welke politie moet ingrijpen." NOS-Teletekst

Brusselse bouwkraanBestuurlijk België is failliet. Een competentiestrijd, niet over wie iets mag doen, maar over wie iets moet doen; dat zie je niet vaak, meestal is het andersom. Tragisch.

Ook voor de veertig illegalen natuurlijk. Ik vind het overigens vreemd dat er in het bericht sprake is van illegalen. Zou de journalist de verblijfspapieren van de bouwkraanbezetters hebben gecontroleerd? Er is natuurlijk gewoon sprake van veertig personen die zes bouwkranen hebben bezet. En dient de gemeentepolitie van Brussel in te grijpen, indien dat nodig zou zijn. Meer niet.

Maar in België willen de lagere overheden zo graag meer bevoegdheden, dat ze momenteel voor alles de federale overheid verantwoordelijk stellen. Ramkoers noemen we dat. Schandalig dat de dames en heren op het comfortabele Brusselse pluche een politieke machtsstrijd voeren over de ruggen van radeloze sans-papiers.

Reacties

Freek zei…
De problemen met de "illegalen" speelt al iets langer in Brussel. En sinds ik in OVM woon, luister ik ook iets vaker naar Studio Brussel. Daar hebben ze het niet over illegalen, maar over "mensen zonder geldige papieren".

Populaire posts van deze blog

5th Dimension Television

kersen keren

De mate van rampzaligheid