Aansteker met kinderslot

Sinds een paar maanden is er nieuwe regelgeving van toepassing op wegwerpaanstekers: ze moeten zijn voorzien van een soort van kinderslot. Afgelopen maandag kocht ik een nieuwe aansteker en ik heb het geweten! De aansteker ziet er prachtig uit, paars met oranje, met een fraaie afbeelding van een cello erop. Een ware lust voor het oog. Hij is van het merk Cricket.

Voor zover ik weet bestaan er wegwerpaanstekers in twee categorieën: de aanstekers met een wieltje en een vuursteentje en de aanstekers die je moet indrukken. Mijn nieuwe aanwinst is van het type dat je moet indrukken.

Dit soort nieuwerwetse gadgets is aan mij niet besteed. Op de een of andere manier lukt het me niet. Het is net als met die kleine cupjes margarine die ze in bedrijfsrestaurants hebben: ik krijg ze niet open. Vacuüm verpakte vleeswaren? Er moet altijd een schaar aan te pas komen. Clumsy is my middle name. Het kostte me uren om een sigaret aan te steken, en dan nog alleen maar nadat ik El om een vuurtje had gevraagd. De aansteker is prachtig, maar ik kan er niet mee omgaan.

Reacties

Anoniem zei…
En . . . Franz??
Noodgedwongen maar gestopt met roken???

Populaire posts van deze blog

Everything is Broken

Milk Supply Chain Management

De Top-100 albums volgens de lezers OOR