De Oscar Moenstrofee

Regenjas FranzPolitieacties voorbij, we zijn weer gewoon aan het voetballen. Koud weer, slechte velden, hier en daar een verrassende uitslag. Terwijl de Regenjas voor u op een studiereis naar Engeland was, speelde de Eredivisie de zestiende speelronde.

In de strijd om de Oscar Moenstrofee is het week 14. Welverdiende nominaties voor Heerenveen-verdediger Gianni Zuiverloon, Utrecht-doelman Franck Grandel en Roda-doelman Bram Castro.

Gianni ZuiverloonGianni Zuiverloon

Het was gisteravond Heerenveen-Twente, een belangrijke pot in de strijd om een plaats in de nacompetitie. Het werd een spectaculaire pot voetbal, met veel mooie kansen over en weer. Alves was weer terug en miste een penalty. Maar scoorde ook fraai uit een vrije trap. Bij rust stond het 1-1.

Beide ploegen bleven na rust aanvallen, waarbij FC Twente de zege in de schoot geworpen kreeg. Zuiverloon gleed weg en bediende daarbij onbedoeld Denneboom. Die wist wel raad met het kerstcadeau.

Franck Grandel

Franck GrandelGelukkig doet Franck weer van zich spreken, na wekenlang onopvallend zijn doel te hebben verdedigd. Utrecht moest gisteren op bezoek bij PSV. De Eindhovenaren werden in het zadel geholpen door Grandel. De sympathieke Utrecht-goalie liet een onschuldige kopbal van Lazovic door zijn vingers glippen, waarna de bal via de lat voor de voeten van Perez kwam: 1-0. Het werd daarna nog even spannend, maar het was vooral gepruts achterin bij Utrecht waardoor PSV toch nog eenvoudig met 4-1 won.

Bram CastroBram Castro

Vanmiddag AZ-Roda. Spannende pot. Leuk voetbal. En een fraaie actie van Roda-keeper Bram Castro. De wedstrijd is pas een paar minuten oud. Bram komt goed getimed zijn doel uit en onderschept net op tijd een diep gespeelde bal op Pellè. Liggend op de grond laat-ie de bal echter even snel weer uit zijn handen vallen. De geest van Heinz Kroket waarde even door het DSB-stadion. Voor Pellè een koud kunstje om de bal in het lege doel te tikken.

De stembus is gesloten; klik hier voor de uitslag.