De Oscar Moenstrofee

Regenjas FranzDe veertiende speelronde in de Eredivisie, de twaalfde ronde in de strijd om de felbegeerde Oscar Moenstrofee. Veel wind en regen, dus lekker voetbalweer voor een regenjas. Verrassende uitslagen (bijvoorbeeld PSV-Roda 2-4). En mooie prestaties.

Deze week nomineren we voor u Willem II-doelman Maikel Aerts, Twente-spelers Eljero Elia en Rob Wielaert en tenslotte Groningen-middenvelder Goran Lovre.


Maikel Aerts

Maikel AertsWillem II ontving zaterdagavond Ajax. Na de Tilburgse overwinning van vorige week (6-0 tegen Excelsior) waren de verwachtingen hooggespannen: ze zouden Ajax wel eens een lesje leren. In de stromende regen gaf Willem II goed partij. Ze zetten Ajax grote delen van de wedstrijd flink onder druk. Twee doelpunten. En toch met lege handen, want Ajax maakte er drie. Vooral de derde was van hoog Oscar Moensgehalte: een vrije trap, slap balletje, stuitert vlak voor de keeper en die grijpt volledig mis. Maikel Aerts laat de bal tussen zijn benen doorgaan en tergend langzaam verdween die in het doel. Afgrijselijke blunder met grote gevolgen; dat zijn de mooiste. Maikel doet weer van zich spreken. Nog maar enkele weken geleden constateerden we dat Willem II veel meer een keepersprobleem dan een trainersprobleem heeft. Q.e.d.


Eljero Elia en Robbie Wielaert

Eljero EliaRobbie WielaertTwente speelde zaterdag uit, in Arnhem tegen Vitesse. Het dak van het Gelredome was dicht, dus hier geen wind en regen, geen glad veld, geen doorweekte spelers. Jammer. Maar desondanks viel er voor de liefhebber veel te genieten. Met dank aan de heren Wielaert en Elia. Het werd 2-2. Mads Junker maakte beide Vitesse-doelpunten, die allebei het gevolg waren van enorm geklungel van Twentenaren. Bij de eerste (1-0) was het Wielaert die zich de bal liet ontfutselen, waarna Santi Kolk vrij op het doel kon afgaan en Junker een niet te missen kans bood. Bij de tweede (2-1) was het Elia die de bal terugspeelde op de keeper en niet in de gaten had dat Junker daar nog liep. Cadeautjes. Vitesse haalde een punt, maar het dak ging er niet vanaf.


Goran Lovre

Goran LovreDeze week verlengde Groningen het contract met hun Servische middenvelder Goran Lovre. Want ze waren zo tevreden over hem. Na vanmiddag denken ze daar wellicht iets anders over. Groningen had de laatste uitwedstrijden vet verloren en vanmiddag moesten ze aantreden in het Abe Lenstrastadion. En al in de eerste minuut ging het mis: buitengewoon stijlvol, strak en vol overtuiging kopte Lovre de bal snoeihard in het eigen doel. Links in de bovenhoek. Een lekker begin. Het werd uiteindelijk een 4-2-nederlaag.


Klik hier voor de uitslag.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Everything is Broken

Milk Supply Chain Management

De Top-100 albums volgens de lezers OOR