De Oscar Moenstrofee

Regenjas FranzOp de dag van de loting voor het EK is er gelukkig ook gewoon gevoetbald in de Eredivisie. Leuke potten, leuke uitslagen, mooie goals en natuurlijk ook weer fraaie blunders.

Deze week nomineren we voor u: Sparta-verdediger Olaf Lindenbergh, Ajax-spits Luis Suárez en Roda-doelman Bram Castro.


Olaf Lindenbergh

Olaf Lindenbergh

Olaf's carrière is in het slop geraakt: De Graafschap - AZ - Ajax - Sparta. In een paar jaar tijd. En overal waar-ie weg is slaken ze een zucht van verlichting. Wat Sparta in deze halve zool op kicksen ziet is onbegrijpelijk. Sparta moest vrijdag in Utrecht spelen. En werd van de mat gespeeld: het werd 7-1. Het spel van Sparta werd vooral gekenmerkt door belachelijk hard, zeg maar gemeen spel. Olaf maakte het het bontst met een volkomen idiote overtreding. Bossen, de scheidsrechter van dienst, liet het onbestraft, maar op tv konden we allemaal heel goed zien hoe Olaf een ongeneerde poging deed om zijn tegenstander invalide te schoppen. Een schorsing van een week of acht eenentwintig en ontslag op staande voet lijkt mij de enig passende sanctie. Wij willen Olaf eigenlijk nooit meer zien op een Nederlands voetbalveld.


Luis Suárez

Luis SuárezAjax verloor vandaag in de Arena kansloos van NAC. Op alle fronten werden de dure Amsterdamse sterren afgetroefd door die vervelende ploeg uit Breda. Aanvallend en verdedigend allemaal erg zwak wat de Ajacieden lieten zien. "We hebben moeite met de lopende spelers bij de tegenstander", verklaarde Ajax-trainer Adrie Koster na afloop. Tsja, zou hij dan echt verwachten dat ze allemaal stokstijf stil blijven staan dan? Het was Suárez die door supporters en medespelers als zondebok aangemerkt. En niet helemaal ten onrechte, want hij bakte er erg weinig van. Hoe snel kun je een rasvoetballer als Luis helemaal gek maken met taktische instructies? Vanaf de bank, vanuit het veld (Huntelaar, Luque) krijgt-ie zoveel aanwijzingen dat-ie het allemaal niet meer lijkt te weten. Twijfel kenmerkt zijn spel, weg zijn zijn spontane briljante ingevingen uit de eerste wedstrijden. Komt dat nog goed met een van de grootste talenten uit onze Eredivisie?


Bram Castro

Bram Castro

In de wedstrijd Roda-Vitesse konden we weer eens genieten van een klassieke keepersblunder. Roda stond bij het ingaan van het laatste kwartier comfortabel op 3-0 en er leek helemaal niets aan de hand. Maar met een mooie kopbal maakte Sansoni 3-1 en plotseling sloegen de zenuwen toe bij de ploeg uit Kerkrade. In de 83e minuut kwam hét moment van Bram: een slap schotje van Gommans had-ie gemakkelijk kunnen pakken, maar een polletje liet de bal vreemd stuiteren en Bram moest beteuterd constateren dat het 3-2 werd. Gelukkig voor de keeper bleef het daarbij.


Klik hier voor de uitslag.

Reacties

Anoniem zei…
Olaf Lindenbergh, zoals ik het zie had hij gewoon niet weg moeten gaan bij AZ. Terug naar Ajax was een kansloze missie.

De schrijver van het stukje heeft een eigen mening, zijn goed recht maar wel graag baseren op feiten.

Bij de Graafschap en AZ functioneerde hij prima!

Het feit dat hij een aantal jaren hoog in het telesportklassement stond tijdens zijn contract bij de Graafschap en AZ zegt genoeg........

Populaire posts van deze blog

Everything is Broken

Milk Supply Chain Management

De Top-100 albums volgens de lezers OOR