Honkbal in Haarlem

Taiwan - Nederland 1-4

Lang geleden al afgesproken met Fritz: vandaag gaan we naar de honkbalwedstrijd Taiwan - Nederland, een wedstrijd in het kader van de jaarlijkse Haarlemse Honkbal Week. Fritz is liefhebber / kenner van het spelletje. Franz weet er niet veel meer van dan de meest elementaire spelregels. Hij is nog nooit eeerder bij een honkbalwedstrijd geweest - vandaag is de première. De wedstrijd begint om 14:00 uur, en al om half twaalf belt Fritz dat hij bij het Pim Mulier-stadion is gearriveerd. Als Elly en Franz om iets over twaalven daar ook zijn staat Fritz met de kaartjes klaar bij het hek. Hoewel het nog lang duurt voordat de wedstrijd begint is het al aardig druk. We hebben mooie plaatsen, vlak bij het veld, langs de route naar het eerste honk. Het is gezellig druk, hele families met koelboxen en al maken er een dagje uit van. Het weer werkt ook mee: prachtig zomerweer, af en toe een verfrissend briesje vanuit zee, maar verder vooral warm.

De wedstrijd is leuk, veel leuker dan ik van tevoren had gedacht. Niks statisch, niks wachten tot er wat gebeurt, zoals het op tv lijkt. Wanneer je erbij zit is iedere geworpen bal spannend. En wat gooien die pitchers hard! De balsnelheid wordt gemeten en getoond op het scorebord. Doorgaans tussen de 80 en de 88 m/h en dat is onwaarschijnlijk hard. Mijn spelregelkennis is toereikend om het goed te kunnen volgen. Nederland komt in de vierde inning op 1-0, maar moet toestaan dat in de zevende inning Taiwan op gelijke hoogte komt. Wanneer in de achtste inning de startende werper van de Taiwanesen wordt vervangen slaat Nederland toe en loopt uit naar 4-1.

Het publiek staat op de banken van enthousiasme

Daarna speelt Nederland de wedstrijd gecontroleerd uit.

Het is vijf uur wanneer de laatste bal wordt gegooid - de drie uur dat de wedstrijd heeft geduurd zijn omgevlogen. Erg leuke middag gehad, ik heb genoten van de spannende wedstrijd, van het sterke optreden van het Nederlandse team, van het enthousiaste publiek en van de hele sfeer van het toernooi. Voor herhaling vatbaar.

Reacties

Freek zei…
En nog kaartjes voor as zaterdag kunnen bemachtigen?
Frans zei…
"De mededeling dat er wegens afbestellingen nog enkele kaartjes beschikbaar waren voor zaterdag leidde tot twee enorme rijen voor de loketten. Wij besloten om niet achteraan aan te sluiten, maar door te lopen. Als het zaterdag net zo gaat als het gisteren ging, dan kun je op de dag van de wedstrijd gewoon naar het stadion gaan en daar op het plein een kaartje kopen van iemand die ze daar te koop aanbiedt. El en ik kijken het nog even aan, we zien wel wat we doen."
Freek zei…
Franz, Fury Noir en Ir Marcus weer op vakantie? Het is zo rustig hier....

Populaire posts van deze blog

kersen keren

5th Dimension Television

Het wonder van Haarlem