kritiek op San Marco

Edgar Davids schrijft een open brief aan Van Basten, gepubliceerd op de internetsite van Voetbal International. Zeer kritisch. Het werd eens tijd. Het moet maar eens afgelopen zijn met die verafgoding van onze bondscoach.

Reacties

Freek zei…
Hulde voor de brief van Edgar. Hij geeft goed tegengas. Inhoudelijk ben ik het echter niet met hem eens. De keuzes van Van Basten voor de jonge, gemotiveerde spelers zijn meer dan terecht. Verwende spelers met een te vette bankrekening komen hun bed niet meer uit voor een training of vriendschappelijke wedstrijd tegen Ecuador.

Bovendien, Van Basten hoeft aan het Nedelandse volk geen verantwoording af te leggen en zijn keuzes op een uitgebreide wijze toe te lichten die Edgard vraagt. Hij is aangesteld door het bestuur van de KNVB. Daar moet hij verantwoording aan afleggen.
Frans zei…
Ik vind: wie kaatst moet de bal verwachten. Van Basten plaatste op die persconferentie Davids op één rij met Jan Wouters. Dat getuigt van minachting voor de prestaties van Edgar. Van Basten had zich ook kunnen beperken tot uitleg over zijn beleid. Alleen, dat is niet zo gemakkelijk uit te leggen. Waarom wél Cocu en niet Seedorf. Waarom wél Maduro en niet Davids? "Ik selecteer alleen alleen jonge getalenteerde spelers, die bij hun club altijd spelen en die in vorm zijn en met wie ik heb gewerkt bij Ajax. En ik kies Van der Sar en Cocu, omdat die altijd precies doen wat ik zeg. Verder selecteer ik Van der Vaart gewoon altijd." Ik bedoel, waar is de grote lijn?

Populaire posts van deze blog

kersen keren

5th Dimension Television

De mate van rampzaligheid