Baronessen, Rolero's, een Goochelaar en Hüseyin de schoenpoetser

Het Entertainment

Decolleté bepoedert Franz' soesjeHet entertainment tijdens de feestavond is van hoog niveau. Voor een niet onbelangrijk gedeelte zelfs van adellijk niveau. Drie baronessen van de Delicatessen (ik ben hun namen even kwijt, maar weet nog wel dat één van hen geheel ten onrechte Decolleté wordt genoemd) heten ons op stijlvolle wijze welkom op hun 'chateau'. Etiquettair zeer verantwoord kwelen zij als nachtegaaltjes de gangen van het diner aan elkaar.

Hüseyin poetst Mark's schoenenEn wanneer de dames even stil zijn, nemen drie Rolero's het van hen over. Vier stoere muzikale mannen, waarvan er één 'om budgettaire redenen' niet bij kan zijn. Gitaar, trekzak en contrabas. Leuke liedjes. Van Brandend Zand, Can't Buy My Love, De Efteling, Wonderwall, het maakt ze allemaal niet uit. Ze zijn van vele markten thuis.

Dan is er nog de goochelaar die van tafel tot tafel gaat om zijn publiek te imponeren met handige grappen. Hetgeen hem telkens weer lukt.

Aan de zijkant van de zaal poetst Boyaci Hüseyin uit Istanboel tientallen schoenen. Luidruchtig, onverstaanbaar, maar schoenpoetstechnisch perfect!

Aan het eind van de avond, bij het verlaten van het hotel, verrast de goochelaar vriend en vijand met een geweldige truc. Tot zijn eigen stomme verbazing blijkt zijn land-cruiser (dat is een auto) verdwenen. "Kijk eens in je binnenzak", is de voor-de-hand-liggende reactie van zijn dankbare publiek.

de Rolero's

Reacties

Populaire posts van deze blog

5th Dimension Television

kersen keren

De mate van rampzaligheid