Absolute Beginners

Eindelijk is het begonnen: Nederland heeft de eerste wedstrijd op dit WK gespeeld. En met 1-0 van Servië Montenegro gewonnen. Een mooi resultaat, iedereen blij. En velen vonden dat Nederland goed gespeeld had. Franz heeft daar zo zijn bedenkingen bij: was het spel nou wel zo goed? Ja, Robben was klasse, Van Persie was oké. Maar heel veel lukte ook niet. Franz was niet onder de indruk van het vertoonde spel. Dit was qua resultaat een goed begin, maar om ook van Ivoorkust en Argentinië te winnen zal het spel nog moeten verbeteren. De Bowie-songtitel: "Absolute Beginners".

Reacties

Freek zei…
FritZ zag een paar belangrijke elementen in het spel van Oranje die ervoor zorgde dat de Serven niet snel gevaarlijk werden: snel en goed jagen bij balverlies en met lichte overtredingen de counter uit het spel van de tegenstander halan (NL 23 overtredingen, Servie slechts 15), sneijder met de punt naar achteren, rustig opbouwen en geen risicovolle passes als het niet hoeft.
FritZ prijst Heitinga om zijn goede passes 'over de hele'.
Maar FritZ is het wel met Franz eens: er moet vrijdag uit een ander vaatje worden getapt. Dat klopt, dat is ook een andere tegenstander.
Echter, als we wedstrijden zoals deze gewoon winnen door een keer te scoren en op zijn italiaans de nul te houden, dan komen we wel ver dit WK. FritZ meent zich nog goed te herinneren dat we de kwalificatiereeks ook met een slechte wedstrijd, goed resultaat (2 - 0 tegen Tsjechie) begonnen.

Populaire posts van deze blog

kersen keren

5th Dimension Television

De mate van rampzaligheid