cd-boxen

Je kent ze misschien wel, die mooie cd-boxen, speciale uitgaven met drie of vier cd’s, vaak ook nog met een dvd’tje erbij. Doorgaans in een fraaie doos, inclusief boekwerkje met foto’s, teksten en een heel verhaal. Worden in kleine oplages gemaakt, marketing helemaal gericht op de hard-core-fan. En het werkt: de boxen zijn een lust voor het oog. Dat wil zeggen, in de winkel. Franz is er gek op!
Deze speciale uitgaven oefenen een buitengewone aantrekkingskracht uit, ondanks dat ze schreeuwend duur zijn. En uiteindelijk gaat Franz voor de bijl, trekt-ie zijn portemonnee en gaat hij tot aanschaf over. Voor de heb, zoals dat heet. Hij heeft er inmiddels vijf:

  • Beach Boys – The Pet Sounds Sessions
  • David Bowie – Sound + Vision
  • Golden Earring – The Devil Made us do it
  • Bruce Springsteen – Born to Run
  • Bruce Springsteen – Live 1975-1985

Maar dan: wat doe je ermee? Waar bewaar je deze dozen? Daar heeft Franz nog geen goede oplossing voor. Ze passen vanwege hun odd-size natuurlijk niet in de kast met cd’s. En om ze tussen de romans in de boekenkast te zetten, dat kan toch niet de bedoeling zijn. De dozen schreeuwen er immers om om gezien te worden. Ze liggen nu op een stapeltje op een lege plank van de boekenkast. Zonde.

Reacties

Freek zei…
Eigen kastje?

Populaire posts van deze blog

kersen keren

5th Dimension Television

De mate van rampzaligheid