Aan de Donau (deel 6)

Krems, Melk, Ybbs

Krems a/DonauHet weer is omgeslagen: donderdagavond is het gaan regenen en het is een flink stuk frisser dan het deze week geweest is. 's Morgens is het bewolkt, maar droog: een mooie dag voor een autotochtje door de streek. We rijden naar Krems, een van oorsprong middeleeuws stadje aan de Donau. Het gebied dat vroeger binnen de stadsmuren lag is nu een bijna autovrij winkelgebied. Dus weer een aardige stadswandeling gemaakt, veel winkeltjes gezien. Bij één ervan kopen we wat voor Liz. We drinken koffie en nemen er een "minipunter" bij, een soort koffiebroodje met noten.

Daarna rijden we langs de Donau verder stroomopwaarts naar Melk. Door het uitgestrekte wijnbouwgebied rond Wachau. Om vervolgens in Melk uit te komen. Daar waren we afgelopen zondag al geweest en dus rijden we nog een stukje door, naar Ybbs. Hier is het allemaal wat saaier: veel grasland, maïs en zonnebloemen. Wat ons opvalt: we hebben nog nergens koeien in het land zien staan. Typisch.

Na terugkeer in het hotel pakken we onze boeken, nemen een drankje en doen het rustig aan. 's Avonds pakt El de koffer en de tassen in.

Reacties

Populaire posts van deze blog

kersen keren

5th Dimension Television

Het wonder van Haarlem