Cops or criminals. When you're facing a loaded gun, what's the difference?

The Departed (2006)

The DepartedEindelijk weer eens een écht goede film gezien: The Departed. Keihard gangster-drama, met hoofdrollen voor Matt Damon, Leonardo DiCaprio en Jack Nicholson. Gemaakt door Martin Scorsese.

Goed verhaal, over politie-infiltratie bij de mafia en mafia-infiltratie bij de politie. Met verrassende wendingen. Spannend, tot de allerlaatste minuut. Lekker langzaam. Veel geweld. En explicit language (237 keer the f-word).

Een jonge undercoveragent krijgt de opdracht om te infiltreren in het misdaadmilieu van Boston onder leiding van de Ierse gangster Frank Costello. Op hetzelfde ogenblik infiltreert een beschermeling van die gangsterbaas in het politiemilieu. Uiteindelijk proberen de twee elkaar te ontmaskeren zonder hun ware identiteit te tonen.

Goede muziek (o.a. Gimme Shelter, Comfortably Numb).

Prima film.

Ik heb de film gewoon thuis bekeken. Niet dat-ie op tv was, en ook niet dat ik hem uit een videotheek had gehuurd. Maar gewoon, via mijn digitale tv-abonnement bij UPC. Video on Demand noemen ze dat. Voor € 2,99 kun je een film uitzoeken en bekijken. Goede service.

Reacties

Baba O'Riley zei…
Geweldige film idd, check ook Goodfellas.

Enige kritiek het onnodige taalgebruik, dat was af en toe echt TOO MUCH.

Populaire posts van deze blog

kersen keren

5th Dimension Television

De mate van rampzaligheid