On an Island

Borkum

Vandaag een leuk uitstapje gemaakt. Naar het Duitse waddeneiland Borkum. Op alle Nederlandse waddeneilanden zijn we al een keertje geweest, maar op Borkum waren we nog niet eerder. Om kwart over negen arriveerden we bij de plaats waar de veerboot vertrekt, de Groningse Eemshaven. We parkeerden onze auto naast de volledig afgebrande opslagloodsen met afval; de afvalhopen smeulden nog volop.

Eerst zien we de catamaran-ferry naar Helgoland vertrekken, daarna kunnen we aan boord van de Münsterland, die ons naar het eiland aan de overkant zal brengen. Terwijl we in de rij staan, komen twee jongens vragen waar de boot naar Helgoland vertrekt; die hadden ze dus net gemist - de volgende gaat over veertien dagen. Het is druk met badgasten. We hebben deze dag goed gepland: het is vandaag heerlijk weer voor een dagje strand.

De overtocht duurt ongeveer een uur. Op het eiland staat een leuk klein treintje klaar dat alle bezoekers van de haven naar het stadje rijdt. Geinig.

Borkum is een traditionele badplaats. Met een groot strand, een boulevard met grote badhotels in klassieke stijl, en daarachter smalle straatjes met restaurants en winkeltjes. Lekker gewandeld, in het zonnetje gezeten, koffie gedronken, ijsjes gegeten.

Borkum strand

's Middags weer terug met het treintje. En met de boot van tien over half zes terug naar de Eemshaven. Onderweg nog even wat gegeten bij het Hajé-restaurant in Joure. Om elf uur thuis. Prima dag!

Reacties

Populaire posts van deze blog

kersen keren

5th Dimension Television

De mate van rampzaligheid