De Oscar Moenstrofee

De competitie is weer begonnen. En de eerste speelronde leverde al weer direct enkele fraaie acties op. Het leitmotiv deze week is "voor het eerst" en we nomineren voor u deze week drie spelers: Utrecht-doelman Franck Grandel, NAC-middenvelder Patrick Mtiliga en De Graafschap-doelman Jim van Fessem.

Franck Grandel

Franck GrandelDe altijd ietwat nerveuze doelman van Utrecht Franck Grandel kreeg voor de wedstrijd Utrecht-Feyenoord van de nieuwe trainer Van Hanegem de voorkeur boven de vaste doelman van het vorige seizoen, Michel Vorm. Voor het eerst sinds lange tijd mocht hij weer eens in de basis starten. En Franck pakte die kans met beide handen aan; we gingen er speciaal voor zitten! Franck deed zijn naam al in de eerste helft alle eer aan. Op een weliswaar knap ingeschoten bal van Feyenoorder Bruins greep hij volledig mis; een klassiek "grandelletje" dus. In de tweede helft mocht Michel Vorm alsnog onder de lat plaatsnemen. Maar het kwaad was al geschied. 0-3 is geen goed begin van de competitie.

Patrick Mtiliga

Patrick MtiligaMtiliga is deze zomer overgegaan van Feyenoord naar NAC. En daar zullen ze in Breda blij mee zijn. Patrick stond vandaag voor het eerst in de basis bij zijn nieuwe ploeg in een officiele wedstrijd. In de thuiswedstrijd tegen Groningen. Dat ging eigenlijk wel aardig, tot vlak aan het begin van de tweede helft. Toen maakte hij een onbegrijpelijke dwaze overtreding op Lindgren. En met zijn tienen lukte het NAC niet om te scoren. Wat Groningen met elf man wel lukte. 0-3 is geen goed begin van de competitie. En Patrick staat de volgende drie weken geschorst langs de kant.

Jim van Fessem

Jim van FessemMet de komst van De Graafschap in de Eredivisie hebben we er ook weer een lekkere doelman bij, Jim van Fessem. Na het kampioenschap in de Jupilerleague vorig seizoen De Graafschap voor het eerst weer in de Eredivisie. Op deze eerste speeldag ontving De Graafschap Ajax. De wedstrijd ging een half uur lang gelijk op. En sloeg om vanaf het moment dat Van Fessem zwak ingreep op een inzet van Huntelaar, 0-1. Daarna was het hek van de dam, uiteindelijk moest Jim acht keer vissen. 1-8 is geen goed begin van de competitie.

Klik hier voor de uitslag.

Reacties

Populaire posts van deze blog

kersen keren

5th Dimension Television

Het wonder van Haarlem