Het makkie

Ajax - Slavia Praag 0-1 (kwalificatie Champions League)

Op vakantie in Oostenrijk bemachtigde ik als bij toeval een Telegraaf van enkele dagen oud, waarop ik op de voorpagina las dat Ajax erg tevreden was met de loting voor de laatste kwalificatieronde voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Slavia Praag, een makkie, redeneerden ze in Amsterdam.

Vanavond mochten ze dus tegen dat Slavia. En met het resultaat zal Ajax niet tevreden zijn: in Amsterdam werd het 1-0 voor de Tsjechen. Een blamage voor Ajax, om niet te zeggen een afgang. Ze mogen blij zijn dat ze over twee weken in Praag nog een kans krijgen om zich alsnog te kwalificeren. Al is die kans niet groot.

Vanavond was het dramatisch. Technisch viel het allemaal nog wel mee, maar vooral tactisch was het allemaal erg zwak. Je moet vooral Colin de opbouw laten verzorgen, dan komt het allemaal wel voor elkaar. Niet dus. Zo komt Nederland natuurlijk nooit aan die vaste tweede CL-plaats. Want dat is misschien nog wel het grootste drama: met dit resultaat bewijst Ajax het totale Nederlandse topvoetbal een buitengewoon slechte dienst.

Reacties

Populaire posts van deze blog

kersen keren

5th Dimension Television

De mate van rampzaligheid