Real Wild Child

Iggy Pop - Blah-Blah-Blah

Gisteren heb ik een nieuwe cd gescored. Nou ja, nieuw, het album is twintig jaar oud, inmiddels al heel lang out-of-print, maar toevallig kwam ik hem tegen in een bak bij Sounds in Haarlem: Iggy Pop's Blah-Blah-Blah.

Het komt dus uit 1986 en dat kun je horen. Dit is heel erg jaren tachtig muziek.

David Bowie was eind 1985 net klaar met de Absolute Beginners-film, zou over een paar maanden beginnen met Labyrinth en had wat tijd over. Hij liep zijn oude vriend Iggy tegen het lijf, die hem wat nieuwe liedjes liet horen. Bowie zei "I can make this as commercial as hell" en zo ontstond een nieuwe samenwerking. Samen schreven ze nog een paar nieuwe songs tijdens een Caribische cruise en een kerstvakantie in Zwitserland. De eerste vier maanden van 1986 zaten ze in de studio in Montreux om Blah-Blah-Blah op te nemen. Iggy met de microfoon, Bowie aan de knoppen.

Het resultaat mocht er zijn. Iggy's grootste commerciële succes sinds zijn album The Idiot in zowel Amerika als Engeland. Real Wild Child, de single van het album, werd zijn eerste hit in Engeland. Gladde pop, gemaakt om te verkopen. Niks punk, niks glam, gewoon pretentieloze dansmuziek.

Tracklist: Real Wild Child (Wild One) / Baby, It Can't Fall / Shades / Fine Girl / Isolation / Cry For Love / Blah-Blah-Blah / Hideaway / Winners and Losers / Little Miss Emperor

Reacties

Baba O'Riley zei…
Mag ik hem lenen? Ben benieuwd

Populaire posts van deze blog

kersen keren

5th Dimension Television

De mate van rampzaligheid