Still Sexy?

Rod Stewart - Still The Same, Great Rock Classics of our Time

Ik moet iets bekennen. Voor Rod Stewart heb ik altijd al een zwak gehad. De man heeft een geweldige stem en heeft in de jaren 70 een aantal beauty's van albums gemaakt. Ook zijn periode met The Faces vond ik geweldig. Echter na 1981 heeft die weinig noemenswaardig meer gemaakt. De MTV Unplugged sessie uit 1993 is overigens wel weer een beauty met al zijn hits in akoustisch jasje met gastoptreden van Ron Wood. Rocken doet die echter allang niet meer. Behalve de MTV sessie was Rod's carriere rond 1998 zo dood als het maar kon. Zijn albums flopte stuk voor stuk, tours werden afgezegd (behalve in Engeland waar die altijd ongekend populair is gebleven), zijn stembanden werden aangetast door kanker en tot overmaat van ramp verliet zijn vrouw hem ook nog.

Producers Phil Ramone & Clive Davis haalde hem in 2002 over om een album op te nemen met nummers uit de jaren 40 en 50. Rod Stewart does Frank Sinatra. Anyway, 4 albums van soortgelijke songs waren goed voor 15 miljoen verkochte albums en de wereldtournee was overal uitverkocht. Het had niets met Rock and Roll te maken maar Rod Stewart was back on top. Met veel plezier las ik vorige maand op zijn site dat hij een nieuw album ging uitbrengen met Rock Classics en dat hij terugging naar zijn roots. Deze week ligt het album Still The Same...Great Rock Classics of our Time in de winkel. Maar moeten we daar nou blij om zijn????

Als je hoopt dat Rod ouderwets gaat rocken zoals op Hot Legs, Stay with Me of Sweet Little Rock and Roller, dan gaat dit album vies tegenvallen. Op zijn vorige rock coveralbum When We Were The New Boys uit 1998 coverde hij stevige songs als Cigarettes & Alcohol - Oasis, Weak - Skunk Anansi en Rocks - Primal Scream. Wat we hier voorgeschoteld krijgen op zijn nieuwe album is allemaal een stuk minder spannend.

Mijn hemel wat een softe muziek. Alles is hetzelfde geproduceerd, lichte muziek, akoustisch gitaartje en vooral NIET spannend, alle songs blijven dicht bij het origineel. En dan de songkeuze. Still The Same van Bob Seger en Have You Ever See The Rain van CCR zijn ok en klinken lekker, maar I'll Stand by You - The Pretenders, Love Hurts - Nazareth en het vreselijke It's a Heartache van Bonnie Tyler. Tenenkrommend belabberde songs die in de softe uitvoering van dit album helemaal niet om aan te horen zijn. Nee, vreselijk matig album maar ongetwijfeld zeer populair bij al die mensen die zijn American Songbook albums hebben gekocht.

In interviews heeft Rod al gezegd dat hij dit album eigenlijk niet wilde maken. Het hele concept komt uit de koker van producer Clive Davis. Maar ja, money money money. Het album is deze week binnengekomen op 1 in de Billboard Album Top 100. In een recent interview werd Rod Stewart de vraag gesteld waarom hij geen nieuwe nummers zelf gaat schrijven ipv covers. Hij zei:

There's not many songwriters at my age still trying to release albums of their own music, and I'm not planning on it myself. Paul Simon, Elton John, the Rolling Stones have all penned their new records, and all the critics loved them, but they just didn't sell. When you get too old, people don't want to play your songs on the radio, so you have to go about it in a different way ... I love doing these concept records. Love it. There's not many like me.

En daar zit wel een kern van waarheid in. Ik vind dit echt een vreselijk matig album, maar ja het verkoopt wel en uiteindelijk gaat het daar natuurlijk om. Voor details over het album check zijn site: http://www.rodstewart.com/

Keep rocking,
Baba O'Riley

Reacties

Anoniem zei…
Zo, weten we dat ook weer.
Niet alle oudgedienden zijn in staat om hun hoge niveau te behouden, in artistiek opzicht dan.
Gewoon links laten liggen dus en op zoek naar de échte artiesten.

Populaire posts van deze blog

kersen keren

5th Dimension Television

De mate van rampzaligheid