De Oscar Moenstrofee

Elfde speelronde in de Eredivisie. Ook nu weer tuimelden de kandidaten over elkaar heen. Speciaal voor de gelegenheid is het deze keer onze speciale gastverslaggever uit Hilversum die voor u de drie beste prestaties nomineert: NAC-doelman Arno van Zwam, Twente-aanvaller Orlando Engelaar en Vitesse-spits Danko Lazovic.

Arno van Zwam

Arno van ZwamMatige keeper van het niveau NAC. Daar voetbalt hij dan ook. Meestal als reserve achter Zoetebier, maar soms in de basis. Heeft best wel eens een wedstrijdje waarin hij boven zichzelf uitstijgt en dacht zaterdagavond in het Philipsstadion gedurende de eerste 26 minuten van PSV-NAC dat 4 november zo'n match zou worden. Pakte een goede kopbal van Farfan en stopte vervolgens op een formidabele manier de rebound van Affelay. Helaas viel hij daarna op zijn gewone niveau terug. Hij blunderde op een afstandsschot van Farfan, liet een corner simpel voorbij stuiteren zodat Cocu bij de 2e paal kon inkoppen en liet in de 2e helft een vrij eenvoudig schot van Mendez los, zodat Farfan kon scoren. PSV-Sparta 3-0. Niets aan de hand.

Orlando Engelaar

Orlando EngelaarBegenadigde voetballer van FC Twente. Heeft een mooie trap in het linkerbeen. FC Twente speelt uit in Nieuw Galgenwaard en krijgt met name in de 2e helft veel mooie kansen om de winnende treffer te maken. In de laatste seconde van de extra speeltijd zet Orlando een mooie aanval op en krijgt na een één-twee de bal panklaar op de strafschopstip voor zijn mooie linkerpootje. Hoekje voor het uitzoeken en de 3 punten meenemen naar Tuka-Tuka land zou je zeggen. Maar nee; Orlando schiet de bal naast. Volgens de Talpaverslaggever mikte hij naast, maar dat geloof ik niet. Jammer; Twente krijgt slechts één punt en FC Utrecht ontsnapt. Met dank aan Orlando.

Danko Lazovic

Danko LazovicDanko Lazovic scoorde in de Kuip. Had hij dat maar wat vaker gedaan toen hij nog het rood-wit droeg. Is nog steeds even vervelend voor zijn medespelers en tegenstanders. Dwong Buijs tot een unfaire elleboog. Toppunt is echter het doorspelen na een blessure bij Greene en dan nog scoren ook. En dan later zeggen dat het een goede goal was. Ja; de combinatie Lazovic-de Mos maakt weinig vrienden.