Out on the Weekend

weekendje weg

Belladonna en ik zijn een leuk weekendje ertussenuit geweest. Op vrijdagmiddag om een uur of half vier reden we weg uit Haarlem. De eerste anderhalf uur stonden we dus in de file op de Amsterdamse ring-zuid. Maar vanaf de A6 reed het aardig door. Onderweg bij Lelystad een snelle McDrive-hap gehaald. Daarna linea recta naar het Drentse Zuidlaren. Althans, dat dachten we. We lieten ons leiden door onze Bram, de onvolprezen tomtom. Ergens tussen Groningen en Assen stuurde hij ons een onverwachte richting uit. Twijfel bekroop me. En jawel hoor, tien minuten later stonden we op een Brink, midden in een bos tussen Tye en De Punt. "Bestemming bereikt", vertelde Bram ons opgewekt. Niet dus. Ik besloot op eigen kracht dan maar Zuidlaren te vinden. Dat bleek mee te vallen. Het Golden Tulip Brinkhotel bleek eenvoudig te vinden in het centrum.

Mooie kamer. Split-level. Lekker gegeten in het restaurant, flesje rosé erbij. De zeer vriendelijke ober verruilde het "niet roken"-bordje van onze tafel voor een asbak - zeer klantvriendelijk.

Op zaterdag gingen we de stad Groningen in. Koffie bij de V&D. Keeltabletten en nog meer van dat spul bij een Kruidvat-winkel. Belladonna scoorde nog twee bloesjes bij de C&A.

Daarna een ritje door Oost-Groningen gemaakt. Je komt nog eens ergens, moet je maar denken: Veendam, Winschoten, Appingedam. Koffie met lekkere broodjes bij de haven in Delfzijl. El koos een broodje ragout, ik ging voor een broodje "verschrikkelijk lekker".

's Avonds weer lekker gegeten in het restaurant van het hotel. Buffet. Flesje witte wijn erbij. Het was druk in het hotel. Veel bejaarden. Het bleek een groep bridgers te zijn. Dat hadden we al eens eerder meegemaakt, in de Hesborner Kuckuck. Onrustige nacht vanwege een zwaar beschonken Peter, die buitengewoon veel herrie maakte toen hij in de vroege uurtjes zijn kamer opzocht na een avondje stappen.

Na het ontbijt op zondag uitgecheckt. Daarna via Friesland naar Noord-Holland gereden. Koffie bij de Van der Valk in Wieringen. Vervolgens naar Bergen aan Zee voor een frisse strandwandeling. Wat gegeten bij een strandtent die aan de laatste uren van het zomerseizoen bezig was. "Nog 4 uur open" stond er op een schoolbord geschreven.

Klik voor een vegroting

Op zee waren ze druk bezig met kite-surfen. Spectaculair.

Daarna naar huis. Leuk weekend gehad.

Reacties

Anoniem zei…
Hee Franz wat lees ik nou?!

Heb je je wel zorgvuldig laten informeren, toen je richting Noordoost Nederland ging?
In Noordoost Groningen ligt een plaats met de naam Nieuweschans, vlak voordat je Duitsland in zou verdwijnen.
Daar had je pas echt kunnen ontspannen. In een prachtig relaxt kuuroord kun je je daar laten verwennen met een intensieve innerlijke en uiterlijke reiniging.
Vermoedelijk aanmerkelijk minder risico op dronken Peters.
Gemiste kans!

Lekker nummertje wel: Out on the Weekend.
Isis zei…
Klinkt als een lekker bourgondisch weekend.... dat helaas zoals de goede dingen van het leven, te kort heeft geduurd..

Populaire posts van deze blog

kersen keren

5th Dimension Television

De mate van rampzaligheid