De Oscar Moenstrofee

De Eredivisie had dit weekeinde de twaalfde speelronde. Het viel deze keer niet mee om drie spelers te nomineren. Maar het is toch weer gelukt. U kunt deze keer stemmen op Sparta-doelman Joost Terol, op NAC-verdediger Patrick Zwaanswijk en op Feyenoord-aanvaller Pierre van Hooijdonk. De regels staan het ons jammergenoeg niet toe om niet-spelers te nomineren. Anders zouden zeker Ruud Vreeman (de burgemeester van Tilburg) en Jack van Hulten + diens assistent (scheids- en grensrechter bij Willem II-Feyenoord) tot de genomineerden behoren.

Joost Terol

Joost TerolErvaren keeper van het niveau Sparta. Daar keept 'ie dan ook. Altijd in de basis, en zelden houdt 'ie zijn doel schoon. Zo ook vandaag niet. Dat lag niet aan de aanvallende kwaliteiten van de tegenstander, ADO. De onthutsend zwakke Hagenaars bakten er werkelijk helemaal niets van. De 1-0-voorsprong van Sparta kwam geen moment in gevaar. Totdat Joost zich er persoonlijk mee ging bemoeien. Volkomen verkeerd timend kwam hij ver zijn doel uit, om op het laatste moment tot de ontdekking te komen dat Mols toch iets eerder bij de diep gespeelde bal kwam. Een simpel balletje breed stelde Delorge eenvoudig in staat om de gelijkmaker in het verlaten doel te tikken. Gelukkig voor Joost dat Sparta in de extra tijd alsnog de volle winst kon pakken. Maar aan Terol heeft het niet gelegen.

Patrick Zwaanswijk

Patrick ZwaanswijkHouten Klaas in de verdediging van NAC. Is week in week uit een permanent gevaar voor de eigen ploeg. Het Bredase publiek, dat toch wel wat gewend is, is er cynisch van geworden. Scoorde dit seizoen al in eigen doel, heeft tegen elke spits handen en voeten nodig. "Maar wij hebben Zwaanswijk" hoorde ik al uit de mond van een echte NAC-supporter. Vrijdagavond, thuis tegen Heerenveen, is het al in de vijfde minuut raak. Na een grove onachtzaamheid van Zwaanswijk kan Alves de gasten op 1-0 zetten. We gaan dit seizoen nog veel plezier beleven aan Patrick.

Pierre van Hooijdonk

Pierre van HooijdonkHet gaat dit seizoen niet helemaal lekker met Feyenoord. Dat is ook te merken aan Van Hooijdonk; met Pierre gaat het ook niet zoals hij zelf zou willen. De vrije trappen vliegen allemaal over en naast, de doelpunten willen niet vallen. En Pierre is dan zo iemand die dat met veel energie en zo wil doorbreken. We zien hem overal op het veld, tot in de verdediging aan toe. Vanmiddag in Tilburg tegen Willem II loopt het eindelijk eens wel goed, Feyenoord komt simpel op 3-0 en er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Simpel uitspelen zou je denken. Maar nee, Pierre gaat zich persoonlijk bemoeien met de verdediging. Als je dat doet, dan moet je het wel goed doen. Pierre laat een verdwaalde voorzet van zijn knie stuiten, de bal rolt voor de voeten van Baelum die eenvoudig kan scoren. En zo helpt hij Willem II terug in de wedstrijd. Twee minuten later staat het 2-3 en wordt het toch weer billen knijpen. Dat Feyenoord uiteindelijk met 5-3 wint is niet aan Pierre te danken.

Maak uw keuze en stem hier.

Reacties

Anoniem zei…
De Regenjas komt opeens met regels aanzetten. Welke regels? FritZ kent ze niet. De Regenjas stak in zijn goede oude tijd ook altijd de draak met regels. FritZ stemt dus toch op Jack van Hulten en zijn assistent.

Waarvan akte!

Populaire posts van deze blog

kersen keren

5th Dimension Television

Het wonder van Haarlem