Roomsoes met tabasco

Maandag 20 en dinsdag 21 november sluit de succesvolle tournee PURPER 100 met Frans Mulder, Erik Brey, Jos Brink en Rop Verheijen af in Koninklijk Theater Carré Amsterdam. Om deze laatste voorstellingen tot een groot feest te maken zullen theaterdiva’s Adèle Bloemendaal, Karin Bloemen, Anneke Grönloh en Angela Groothuizen deel uitmaken van het PURPER team.

Erik Brey, mede oprichter van de groep, en Frans Mulder, al tweeëntwintig jaar spil en motor achter het ensemble, vonden het een goed idee om Purper nieuw leven in te blazen. De hieruit voortgekomen succesvolle show PURPER 100 was afgelopen seizoen in de Nederlandse theaters te zien en wordt maandag 20 en dinsdag 21 november feestelijk afgesloten in Koninklijk Theater Carré Amsterdam. Dit is tevens de allerlaatste mogelijkheid Adèle Bloemendaal live op het toneel te bewonderen, aangezien zij heeft besloten na deze 2 optredens nooit meer in het theater of op tv te verschijnen.

In de basis van PURPER 100 staan: Erik Brey, Frans Mulder, Jos Brink en Rop Verheijen, tijdens de laatste voorstellingen in Carré worden zij bijgestaan door theaterdiva’s Adèle Bloemendaal, Karin Bloemen, Anneke Grönloh en Angela Groothuizen.

Zoals in een voetbalploeg de spelers wisselen, wisselden de afgelopen 25 jaar bij PURPER de artiesten. Zelfs bij PURPER 100 is dit het geval. Tony Neef stond aan het begin van de tournee nog in de basis maar werd later in de tournee gewisseld door multi-talent Rop Verheijen. Wat echter altijd voorop heeft gestaan is de hoge kwaliteit van, zoals ze dat zelf noemen, het zinnige entertainment waar de groep al decennia lang het patent op lijkt te hebben. De naam PURPER staat voor veel Nederlandse theaterbezoekers garant voor een heerlijke avond uit. De groep is wel eens omschreven als het theater van de lach voor academici en als een roomsoes met tabasco.

Franz en Belladonna gaan vanavond naar Carré. We verwachten er veel van. Morgen breng ik verslag uit.

Reacties

Populaire posts van deze blog

kersen keren

5th Dimension Television

De mate van rampzaligheid