The Eagle Has Landed

Uiterst teleurgesteld stapt Frans Adelaar met onmiddellijke ingang op als trainer van ADO Den Haag. Gisteren bestormden ADO-supporters tijdens de wedstrijd tegen Vitesse halverwege de tweede helft het veld, uit onvrede over de prestaties van hun club. Adelaar constateert dat hij in deze situatie niet langer zijn werk kan doen.

Frans AdelaarDat is jammer voor hem. En eigenlijk is het schandalig dat zo'n zootje ongeregeld het voor elkaar krijgt dat een trainer zijn biezen moet pakken. Terwijl het volgens mij helemaal niet aan die trainer ligt dat het zo slecht gaat. Het zijn per slot van rekening de spelers die de wei in gaan. Wanneer die spelers het op cruciale momenten laten afweten, of wanneer het team gewoon getroffen wordt door domme pech, dan kun je dat toch niet de trainer aanrekenen?

Frans Adelaar is een sympathieke man, een reële vent. Kan hij er wat aan doen dat Bosschaart niet sterk speelt? Maakt hij soms hands in de eigen zestien? Verandert hij soms dat afstandschot van richting waardoor het net in de uiterste hoek binnenvalt?

Realiteit is dat ADO Den Haag gewoon een van de zwakste teams van de Eredivisie heeft. Ik denk dat alleen RKC Waalwijk nog zwakker is. Voor een ADO-supporter is dat niet eenvoudig te verteren, maar het is gewoon niet anders.

Het zal voor het bestuur van ADO niet eenvoudig zijn om een geschikte opvolger voor Adelaar te vinden. Geen enkele trainer zal staan te trappelen om in het Zuiderpark aan de slag te gaan.

Degradatie lijkt niet meer te vermijden. En dan spelen ze volgend jaar in dat mooie grote nieuwe stadion gewoon tegen Veendam, Telstar en Helmond Sport. Dan moeten die supporters die gisteren het veld bestormden nog maar eens goed terugdenken aan wat ze gedaan hebben.

Reacties

Populaire posts van deze blog

kersen keren

5th Dimension Television

De mate van rampzaligheid