De Oscar Moenstrofee

Ir. Marcus KoperslagerIk moet toegeven, dit weekeinde valt het niet mee om u drie originele nominaties te kunnen voorleggen. Voetballers zijn hardleers, we vallen een beetje in herhalingen. Jan Mulder pleit voor meer psychologische begeleiding voor onze jongens en ik ben het hartstochtelijk met hem eens. Deze week jammergenoeg geen blunderende keepers (hoe graag ik Roorda en Waterreus ook zou nomineren), maar wel veel onbesuisde acties en domme kaarten. De genomineerden deze week zijn Buijs (Feyenoord), Van Nieuwstadt (Excelsior) en Rossini (Utrecht).

Danny Buijs

Danny BuijsDanny Buijs is zo'n voetballer die een gebrek aan succes op het veld compenseert met een overdaad aan onbesuisde acties. We zitten al in de blessuretijd van de wedstrijd Utrecht - Feyenoord, Feyenoord staat 2-1 achter en Danny wil er nog wel even voor gaan. Hij doet er nog een schepje bovenop en scoort in een tijdsbestek van anderhalve minuut twee gele kaarten. Mooie oogst, Danny!

naschrift: Buijs is voor één wedstrijd geschorst.

Jos van Nieuwstadt

Jos van Nieuwstadt toen hij nog voor Willem II uitkwamDe wedstrijd van Excelsior tegen Ajax was een wedstrijd om snel te vergeten. De Kralingers kunnen onverwachts niet aantreden met de spelbepalers Slory en van Dieren en dat is een flinke tegenvaller. En met slechts negen man verliezen ze kansloos met 1-3. In eerste instantie gaat het nog redelijk, na de 0-1 achterstand in de 24e minuut kan Excelsior nog goed mee en ze maken volop aanspraak op de gelijkmaker. Tot de 36e minuut wanneer Jos van Nieuwstadt wegens kritiek op een beslissing van de scheidsrechter een gele kaart krijgt en letterlijk deze gele kaart uit diens hand slaat en dus tegen rood aanloopt. Hoe dom kun je je gedragen?

naschrift: Van Nieuwstadt is voor één wedstrijd geschorst.

Guiseppe Rossini

Guiseppe RossiniVorige week was het Theo Janssen die hardhandig het spel stillegde, deze keer is het Guiseppe Rossini die het hem nadoet. De man met de meest romantische naam van de Eredivisie laat zich van zijn minst romantische kant zien. In de wedstrijd van zijn club Utrecht vanmiddag tegen Feyenoord speelt Theo Lucius door, terwijl een speler van Utrecht ergens in de buurt van de eigen zestien doet alsof hij zwaar geblesseerd is. Scheidsrechter Luinge laat doorspelen. Romantische Romeo, oh nee Guiseppe, is het daar niet mee eens. Hij zoekt de man met de bal en geeft hem een enorme schop. Aanpakken! Rossini mag direct inrukken en we zien hem waarschijnlijk een wedstrijd of vier niet meer terug.

naschrift: De tuchtcommissie van de KNVB heeft Rossini (FC Utrecht) voor drie duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk.

De stembus is gesloten. Klik hier voor de uitslag.