De Oscar Moenstrofee

We zijn weer terug! Ik dank de heer Koperslager hartelijk voor zijn gewaardeerde bijdragen. Maar vanaf vandaag doe ik het toch maar weer zelf, als u het niet erg vindt.

De achttiende speelronde in de Eredivisie liet nogal wat verrassende uitslagen zien. Nederlagen voor Ajax en Twente in uitwedstrijden, en puntverlies voor AZ in een thuiswedstrijd. Wij nomineren deze week voor u Wesley Sneijder (Ajax), Danny Koevermans (AZ) en Ricky van den Bergh (RKC).

Wesley Sneijder

Wesley SneijderWesley had er net een nice fat suspension opzitten en mag weer eens lekker de Eredivisiewei in. In het Gelredome tegen Vitesse. Eerste helft gaat lekker. Ajax staat bij de rust met 2-0 voor en er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Maar in de tweede helft gaat het helemaal mis. Vitesse maakt 1-2, Vitesse maakt 2-2 en in de 90e minuut maakt Vitesse 3-2. Sneijder raakt na rust geen bal goed en loopt de hele tijd achter zijn man aan. In de extra tijd dringt Ajax nog één keer aan. Wesley mag een hoekschop nemen, laatste kans op nog een gelijkspel. Hij trapt de bal dramatisch, nog niet eens voor het doel. Lazovic neemt de bal met de borst mee en steekt vanuit de eigen zestien het hele veld over tot aan het andere doel. Balletje breed en 4-2. Feest in Arnhem. Straftraining met de kerst in Amsterdam.

Danny Koevermans

Danny KoevermansAZ mag thuis tegen NEC. Het krachtverschil is enorm, de balbezit verhouding is iets van 75%-25%. AZ dringt de gehele wedstrijd aan, maar het lukt niet om te scoren. Danny Koevermans is de schlemiel van de middag. Zelfs een penalty is aan hem niet besteed: Babos pakt de slap ingeschoten schuiver klemvast in de linkerhoek. Het werd zo stil in het DSB-stadion dat, wanneer je goed luisterde, je het lachen in Eindhoven goed kon horen.

Ricky van den Bergh

Ricky van den BerghRKC heeft het heel moeilijk. Na een redelijke seizoenstart zijn ze langzaam maar zeker steeds verder naar beneden gezakt. De trainer werd al vervangen, maar niets lijkt te helpen. Ze staan onderaan en het gevecht tegen degradatie is aanstaande. In dat gevecht is het handig wanneer de spelers proberen doelpunten te maken. Dat geldt bijvoorbeeld voor aanvaller Ricky van den Bergh. In de tweede helft van de thuiswedstrijd tegen Utrecht, bij de stand 1-1 krijgt Ricky een mooie kans: vrij bij de tweede paal mag 'ie inkoppen. Maar wat doet Ricky? Hij mikt op de paal! Je zou verwachten dat een ervaren trainer als Mark Wotte zijn spelers zou uitleggen dat het aanbeveling verdient om op doel te mikken. Of íe er dan ingaat of niet, dat zie je dan wel. Maar mik er in ieder geval op. Ricky heeft dat niet helemaal begrepen: hij mikt dus op de paal. Ik vraag me af of hij nu blij was of niet dat de bal inderdaad tegen de paal belandde. Ricky, probeer bij een volgende keer eens tussen de palen en onder de lat te mikken. Je kan het!

De stembus is gesloten. Klik hier voor de uitslag.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Everything is Broken

Milk Supply Chain Management

De Top-100 albums volgens de lezers OOR