De Oscar Moenstrofee

Wat veel wedstrijden zo rond de feestdagen! We kunnen het allemaal nauwelijks bijhouden. In andere jaren speelden de mannen vlak voor kerst hun laatste potje van het jaar. En dan zagen we ze pas eind januari weer terug. Maar dit jaar is alles anders: deze week bijna elke dag een wedstrijd. De negentiende speelronde was weer erg aardig. De topper Feyenoord-PSV was zeer de moeite waard, evenals Twente-AZ. Wij nomineren deze week voor u Wesley Sneijder (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord) en Aad de Mos (Vitesse).

Wesley Sneijder

Wesley SneijderWesley is weer helemaal terug van weggeweest. In de thuiswedstrijd van Ajax tegen Roda heeft hij zijn moment in de vijftiende minuut. In het voorbijgaan tikt hij met zijn linkerelleboog de bal uit de handen van Roda-doelman Castro en schiet de bal in het doel. Scheids noch grens ziet iets onreglementairs. En dus, tot grote woede van de Roda-spelers, telt de goal: 1-0 voor Ajax. Dit soort trucjes horen niet thuis op het voetbalveld. De hand van Maradonna, de elleboog van Sneijder, spelers moeten het niet doen. Zal wel te maken hebben met de enorme geldingsdrang van Wesley in combinatie met de frustratie over de tegenvallende resultaten van Ajax. Ajax doet er goed aan om de staf uit te breiden met een psycholoog. Voor de mentale training.

Henk Timmer

Henk TimmerFeyenoord in de eigen Kuip tegen PSV. Lekker de mouwen opstropen en het gebrek aan klasse compenseren met inzet. En daar blinkt Feyenoord in uit dit seizoen. Toch komt PSV eenvoudig op voorsprong. Cocu schiet van ver buiten de zestien snoeihard op goal. Timmer ziet de bal recht op zich afkomen. Maar vlak voordat hij de bal wil vangen "zwabbert" 'ie naar rechts. Henk grijpt er helemaal naast. Doelpunt voor PSV: 0-1. Zelden heeft een keeper zo beteuterd staan kijken naar een bal die hij toch al bijna in zijn handen had?

Aad de Mos

Aad de MosWe maken een uitzondering op de ongeschreven regel dat alleen spelers in aanmerking komen voor de Oscar Moenstrofee. Vitesse-trainer Aad de Mos bakt de oliebollen wel heel erg bruin. Zondag voor kerst liep hij nog hossend met zijn spelers de polonaise door het stadion, na de 4-2-overwinning van zijn ploeg op Ajax. Maar gisteren, in de persconferentie na de nederlaag van Vitesse op bezoek bij NAC hebben diezelfde spelers het helemaal gedaan bij Aadje. "Verdedigen is een kwaliteit, dat moet je kunnen". En "In Nederland zijn we altijd zo opgetogen over goed aanvallend spel. Maar als je niet kunt verdedigen, dan is dat allemaal voor niets". Aad gaat binnenkort met het clubbestuur praten over contractverlenging. Hij maakte met zoveel woorden duidelijk dat daar wat hem betreft de voorwaarde aan verbonden is dat er Zuid-Amerikaanse versterking komt. De heren Wapenaar, Verhaegh, Sprockel, Sansoni en Fränkel kunnen wat Aadje Afkoopsom betreft omzien naar een andere club.

De stembus is gesloten. Klik hier voor de uitslag.

Reacties

Anoniem zei…
Hiermee nomineert Franz zichzelf voor de trofee van deze week. Want niet Zoetebier, maar Henk Timmer was natuurlijk de goalie van Feijenoord die de Roberto-Carlos-achtige bal van Cocu aan zich voorbij liet gaan!
Fury Noir zei…
Inderdaad heer Teuber, dit seizoen staat Timmer onder de lat bij Feyenoord. Maar ik verlang kennelijk zo terug naar Edwin, dat ik diens vertrek uit de Kuip op de een of andere manier heb verdrongen uit mijn systeem. Bedankt voor de opmerkzaamheid.

Point taken.
Anoniem zei…
Speelt Edwin Zoetebier ook bij Feyenoord? Ik heb Edwin Zoetebier gisterenavond nog bij NAC in de goal gezien. Heeft hij tegenwoordig twee clubs, mag dat van de KNVB.

Groeten

Populaire posts van deze blog

Everything is Broken

Milk Supply Chain Management

De Top-100 albums volgens de lezers OOR