Robbie Williams - Swings Both Ways

Gisteravond bij een goed optreden geweest: Robbie Williams' Swings Both Ways-toernee bracht hem in Amsterdam, en wij waren erbij. Goede show.

Zoals de naam al doet vermoeden, dit was geen rock-concert, maar swing. Robbie in jacquet met stropdas, begeleid door een groot orkest met contrabas, koperblazers, vier acrobatische dansers en vier danseressen met vooral zeer korte rokjes. Helemaal in de Amerikaanse stijl van de jaren veertig. De show is erg spectaculair: een decor op drie niveaus dat de suggestie van een oceaancruise wekt, enorme gordijnen die vaak op en neer gaan, een loopplank als een grote halve cirkel door de zaal, vuurwerk, confetti-kanonnen, niets is te dol.

Robbie doet van alles tijdens het optreden. Hij zingt en danst, hij hangt aan een touw, hij treedt in het showbiz-huwelijk, hij zweet, hij kreunt, hij trekt een apenpak aan, hij doet van alles. Hij lijkt het erg naar zijn zin te hebben. Het is nog het begin van de toernee, die hem eerst door Europa voert, daarna door het Verenigd Koninkrijk en tenslotte Down Under. Dat heeft het voordeel dat zijn stem nog helemaal prima is.

Hoogtepunten voor mij: de opener Shine My Shoes en Go Gentle, die prachtige song voor zijn dochtertje. Toch ook enkele minpuntjes. Hij haalt zijn vader erbij op het podium, dat was voor mij niet nodig. Maar erger nog:  bij High Hopes gaat hij tussen een play-backend kinderkoor zitten! Dat kan echt niet.

Setlist: Shine My Shoes - Puttin' on the Ritz - Ain't That a Kick in the Head - Minnie the Moocher - Swing Supreme - No One Likes a Fat Pop Star - That's Amore - Ignition - Mr. Bojangles - I Wanna be Like You - High Hopes - Swings Both Ways -- pauze -- Soda Pop - Trouble/Hit the Road/Reet Petite/Shout - If I Only had a Brain - Go Gentle - Do Nothin' Till You Hear From Me - Empire State of Mind/New York, New York - Let Me Entertain You/Millennium/Come Undone/Old Before I Die/Candy - Angels - Sensational

spotify: Robbie Williams - Swings Both Ways tour 2014

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Lemming management

Flatten the curve