Mickey Mouse

Regenjas FranzDe winterkoning

De eerste helft van de competitie zit erop. Het blijkt een verrassende, spannende, meer dan aardige competitie, die het niet moet hebben van enig bijzonder niveau. We hebben volkomen outsiders als koploper gehad -ADO, Groningen, NAC-, de traditionele top-drie valt op door punten te verspelen. En AZ is de winterkampioen.

King Louis op de wintertroon, met goede vooruitzichten. Ajax staat op drie punten, de rest nog veel verder weg. Het is dat AZ de eerste twee wedstrijden nodig had om erin te komen, want anders had de competitie bij wijze van spreken al beslist geweest. Maar dat is-tie dus nog niet; Ajax doet nog gewoon mee.

Van Gaal is lekker bezig met zijn team. Goed voetbal, altijd leuk om naar te kijken. Ik kan vooral genieten van het AZ-middenveld (Martens, Schaars, De Zeeuw, Mendes) bij balbezit van de tegenstander: positioneel uitstekend, agressief in de duels, bal veroveren, snel de vrije man vinden en dan de bal in de diepte.

AZ is de winnaar tot nu toe. Maar ook Ajax is inmiddels lekker bezig; die gaan nog veel punten pakken. Andere ploegen die het lekker doen: Twente, NEC. De Regenjasprognose voor de eindstand straks: Ajax - AZ - PSV - Twente.

Maar waar winnaars zijn, zijn ook altijd verliezers. Wat te denken van PSV? Utrecht? Feyenoord? Vitesse? Maar laten we het daar maar niet over hebben; die hebben al problemen genoeg. Laten we eens kijken naar ploegen met een geflatteerde positie op de ranglijst, ploegen die zwakker zijn dan hun puntentotaal zou doen geloven. De Graafschap bijvoorbeeld, dramatisch zwak. Staan nu nog niet onderaan, maar dat gaan ze niet volhouden. ADO, veel punten gepakt in de eerste wedstrijden maar daarna heel veel verloren. Maar de kroon spant Sparta, de ploeg die ons wekelijks trakteert op authentiek hotsen-knotsen-begonia-voetbal. Met een coach die wekelijks de schuld voor weer nieuw puntverlies bij de scheidsrechters legt.

De Regenjasprognose voor de onderste plaatsen aan het einde van de competitie: Volendam - ADO - Sparta - De Graafschap.

Reacties

Unknown zei…
Heeft De Regenjas nog wel iets van Oscar Moens vernomen?
Fury Noir zei…
@FritZ: ik realiseer me dat de wekelijkse Oscar Moenstrofee populair was in echter zeer kleine kring. Er werden zo'n tien, twaalf stemmen uitgebracht. En daar zat geen groei in. Vandaar dat ik ermee gestopt ben; ik vond geen goede balans tussen de hoeveelheid werk om de stukjes te schrijven en de aantallen reacties. Maar ik heb het wel altijd jammer gevonden. In elke wedstrijd die ik zie gebuert nog wel eens iets dat me aan de lumineuze trofee doet terugdenken.

Populaire posts van deze blog

IJzeren Poort

Flatten the curve

Lemming management