Lenny Kravitz HMH Amsterdam 12-08-2008

Gisteravond naar een leuk concert geweest: Lenny Kravitz in een uitverkochte HMH. De man draait alweer twintig jaar mee en heeft ondertussen een aardige reeks succesvolle hits en albums op zijn naam staan. Met een ijzersterke band bestaande uit een driemans blazerssectie, drum, bas, toetsen, leadgitarist en Lenny zelf op rhythmgitaar zorgde hij voor een vol klinkende jaren 60/70-sound.

De invloeden van de Rolling Stones, Led Zeppelin, T.Rex en David Bowie maar ook James Brown zijn duidelijk terug te horen in zijn nummers. Setlist opener Bring it On van zijn nieuwe album heeft bijvoorbeeld een riff die bijna letterlijk gekopieerd is van Bitch van de The Rolling Stones. Ook het funky Dancing till Dawn lijkt wel erg op Miss You.

Ondanks die overeenkomsten is Lenny een topartiest die weet hoe hij het publiek moet bespelen. Want man o man, die vent is wel COOL! Het concert zelf was ok met vooral een sterk begin, met een paar stampende nummers. Het middenstuk was echter bijzonder saai en slap. Dat kwam vooral door de wel erg groovy en relaxte sfeer die Lenny probeerde los te krijgen. Nummers kregen ook bijna allemaal een aankondiging van twee minuten ofzo. Na de zoveelste preek over peace and love heb je wel zoiets van: shut up and play some rock and roll! Wellicht toch iets teveel in de coffeeshop gezeten. Relaxt is prima, maar als je een vijftal toch al rustige nummers achter elkaar gaat uitrekken naar zo'n acht minuten met diverse jams en weinig enerverende solo's en dan het publiek probeert mee te laten zingen, dan wordt het allemaal bijzonder saai. Je merkte het ook aan het publiek, dat onrustig werd, ging praten, toilet en bar ging opzoeken. Als hij een aantal nummers minder had uitgerekt, dan had hij zeker nog vier songs extra kunnen spelen ipv de magere veertien stuks.

Gelukkig werd het zwaar inkakkende concert gered, toen hij er aan het einde een reeks stampende hits uit knalde. Ook erg leuk was dat bij Let Love Rule Lenny van het podium afkwam en een rondje door de HMH, inclusief de tribune, maakte. Tijdens het wat suffe middenstuk van het optreden waren wij wat meer naar de zijkant en naar de bar gegaan, en het was erg tof dat wij juist daardoor Lenny tegen het lijf liepen. Hahhaha so cool, we hebben hem gewoon aangeraakt! Erg leuk. Het publiek ging echt compleet uit zijn dak.

En het dak ging er écht af tijdens de toegift. Een van de beste rocksongs aller tijden zorgde voor een hossende en uitzinnige HMH: Are You Gonna Go My Way werd al feestend keihard meegezongen. Wat een powersong is dat toch, echt helemaal top, een waardige afsluiter van het optreden. Na twee uur en vijf minuten was het echt over.

Links: http://www.parool.nl/parool/nl/23/muziek/article/detail/27294/2008/08/13/GEZELLIGHEIDSROCKER-DIE-HANDIG-JONGLEERT-MET-CLICHES.dhtml

http://www.nu.nl/news/1697935/2101/Lenny_Kravitz_intiem_in_Amsterdam.html

YouTube:
http://nl.youtube.com/watch?v=trlvXXeyU1Q
http://nl.youtube.com/watch?v=ESrIEB8Ctj0
http://nl.youtube.com/watch?v=GTtvmz_UQjc

SETLIST
Bring it on / Always on the Run / Dig in / It ain't Over till it's Over / Dancin' till Dawn (ext.) / Fields of Joy / Be (ext.) / Stillness of Heart (ext.) / I'll be Waiting (ext.) -- drumsolo -- Where are we Runnin' / American Woman / Fly Away / Let Love Rule (ext.) -- encores -- Love Revolution -- spoken intro -- Are You Gonna Go My Way

Reacties

Anoniem zei…
Lekker hoor, gisteren ook geweest, prima concert, live ijzersterk en een geweldige show !

Populaire posts van deze blog

5th Dimension Television

kersen keren

De mate van rampzaligheid